Bulvár

Tűz a Szegedi Nemzeti Színházban – szerencsére csak elméletben

Tűz a Szegedi Nemzeti Színházban – szerencsére csak elméletben

2013. február 19., kedd
Tűz a Szegedi Nemzeti Színházban – szerencsére csak elméletben

Teltházas előadás a Szegedi Nemzeti Színházban, látványos pirotechnikával, amely miatt tűz üt ki a teátrumban – ez volt a feltételezett szituációja annak a törzsvezetési gyakorlatnak, amelyre a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen került sor hétfőn.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató feladatszabásának megfelelően, az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség által felkészített állomány szakmai továbbképzését és törzsvezetési gyakorlatát rendezték meg a szegedi kirendeltségen, ahol a tűzoltás-vezetésre jogosult szakemberek azt vették számba, hogy milyen feladatok várnának a beavatkozó egységekre, amikor a 660 fős nézőtérről ki kell menekíteni a publikumot, miközben meg kell fékezniük a színpadon keletkezett, és onnan továbbterjedt lángokat. A végrehajtott gyakorlatot megfeleltre értékelte

Szatmári Imre

ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, aki további feladatot szabott meg a tűzoltás vezetőknek. A szakmai program keretében

Ördög István

, a megyei igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője az év első félévére szóló feladatszabása során elmondta: február 19-én kerül sor az BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központban annak a 19, Csongrád megyei, frissen végzett tűzoltó kibocsátó ünnepségére, akiknek befogadásával kapcsolatos feladatokat kell végrehajtani. Az eredményesen vizsgázott tűzoltók ezután sajátítják el készség szinten a működési területükkel kapcsolatos sajátosságokat, így az alkalmazott gépjárművek és szakfelszerelések magabiztos kezelését. A sikeres felkészülésüket követően az újoncok közül kilencen a Ruzsai Katasztrófavédelmi Őrsön, nyolcan a Szegedi, míg ketten a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságon teljesítenek majd szolgálatot. A főfelügyelő hozzátette: a most végzett tűzoltók két hónap után adnak számot a megszerzett ismereteikről, ám addig is 24-48 órás, készenléti szolgálatokat fognak adni, folyamatos felügyelet mellett. A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirenmdeltség és az ahhoz tartozó hivatásos tűzoltó-parancsnoskágok tűzoltás vezetőinek gyakorlatára pénteken kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.