Közélet

Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést a Dunántúlon

Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést a Dunántúlon

2013. február 12., kedd
Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést a Dunántúlon

Pécsi Norbert Sándor közleménye szerint a Dunántúlon Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom, illetve Pest megye területén is változó intenzitással havazik, Székesfehérvár térségében pedig ónos eső esik.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője közölte, a főutak ezekben a megyékben havasak, hókásásak, néhol latyakosak. A Dunántúl déli részén és a Duna-Tisza közén vizesek, az Északi-középhegység területén nedvesek, a Tiszántúlon pedig szárazak a főutak. A mellékutak és az alsóbbrendű utak is havasak, latyakosak, nedvesek, helyenként jégbordásak. A közútkezelő a Komárom-Esztergom megyei 8137-es jelű összekötő utat Tata és Kömlőd között hóátfúvások miatt lezárta, a közlekedők Környén át kerülhetnek. Pest megyében a Zsámbéki-medencénél a Perbál és Budajenő, illetve a Perbál és Tinnye közötti mellékutakon szintén hóátfúvások nehezítik a közlekedést. Hasonló a helyzet Monor térségében is, itt Valkónál, Turánál és Zsámboknál vannak hóátfúvások. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csaknem háromszáz munkagépe és hatszáz munkatársa dolgozik hóeltakarításon és az utak síkosságmenesítésén. A társaság mind a 78 üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan látják el feladataikat a cég szakemberei. A társaság a télies útviszonyok miatt arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról az Útinform 06-1-336-2400-as telefonszámán, valamint a cég megyei ügyeletein - elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - olvasható a közleményben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Nyugat-Dunántúlon szerda éjfélig nagy mennyiségű hó hullhat, főként Vas és Zala megyében, Veszprém megye nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén 25-50 centiméter között valószínű. A Dunántúl középső részén a lehullott hó mennyisége 15-20 centiméter között alakulhat. Az éjszakai óráktól helyenként viharos széllökések is lehetnek, és a Dunántúl nyugati részén hófúvást okoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.