Bulvár

Tizenkét évre ítélték a főbérlőjét agyonverő gyulai férfit

Tizenkét évre ítélték a főbérlőjét agyonverő gyulai férfit

2013. február 5., kedd
Tizenkét évre ítélték a főbérlőjét agyonverő gyulai férfit

Jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a jelenleg 72 esztendős gyulai férfit, aki 2011 nyarán egy szóváltást követően agyonverte főbérlőjét.

Az alkoholfüggő, alkoholos személyiségzavarban szenvedő, büntetlen előéletű

Patai Mihály

2011 májusától lakott albérlőként a szintén italozó, 51 éves későbbi sértett házában. A két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, 2011. június 10-ig azonban tettlegességre nem került sor. Aznap délután a Körös-parti város egyik sörözőjében azért alakult ki szóváltás a főbérlő és a férfi között, mert a vádlott el akart költözni az albérletből. A söröző pultosa a kiabáló sértettet kiküldte a kocsmából, ezt követően nem sokkal a vádlott hazament az albérletébe, de nem jutott be szobájába, mert zárva találta az ajtót. A főbérlő este tíz körül ért a házhoz. A két férfi az udvaron összeszólalkozott, a sértett többször meglökte a vádlottat, aki egyszer ököllel arcon ütötte a férfit. A sértett földre került, de felállni már nem tudott, mert a vádlott bántalmazni kezdte, legalább negyvenszer nagy erővel megütötte és megrúgta, s fejét többször a kemény, száraz földhöz csapta. A sértett nem sokkal később meghalt, halálának közvetlen oka fulladás volt. Hajnalban a vádlott elment otthonról, ismerőseivel összefutva azt állította, a sértett leesett a lépcsőn. A vádlott az eljárás során elismerte, hogy bántalmazta áldozatát, azt állította azonban, nem akarta a férfi halálát. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit ezért jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.