Sport

Tenisz: kikapott a magyar Davis Kupa csapat Moldovában

Tenisz: kikapott a magyar Davis Kupa csapat Moldovában

2013. február 3., vasárnap
Tenisz: kikapott a magyar Davis Kupa csapat Moldovában

A magyar férfi teniszválogatott - miután szombaton párosban szépített - vasárnap végül 3-2-re alulmaradt a házigazda moldovaiakkal szemben a Davis Kupában, az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulós összecsapásán.

A két pénteki egyes elvesztése után a párost szombaton megnyerték a magyar férfiteniszezők a házigazda moldovaiak ellen a Davis Kupában, az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulós összecsapásán. A Chisinauban zajló találkozón - a magyar szövetség honlapjának híre szerint - a

Fucsovics Márton

és

Gödry Levente

alkotta duó három szettben, 6-3, 6-2, 6-2-re diadalmaskodott a házigazdák kettősével szemben, így szépített. A győzelmi remények aztán vasárnap végképp feléledtek, amikor a párharc vasárnap délutáni mérkőzésén Fucsovics szetthátrányból fordítva diadalmaskodott

Radu Albot

felett, amivel a tegnapi párosbeli diadalt követően egyenlített a magyar csapat. A döntő összecsapáson azonban

Filipenko Viktor

hiába került szettelőnybe, ellenfele,

Maxim Dubarenco

négy szettben megfordította a találkozót, ezzel

Hornok Miklós

szövetségi kapitány együttese vereséget szenvedett Moldovában. A magyarok április 5-7-én a kiesés elkerüléséért lépnek pályára itthon a luxemburgiak ellen. Férfi tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna II. csoport:

Moldova - Magyarország 3-2

Maxim Dubarenco - Filipenko Viktor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 Radu Albot - Fucsovics Márton 6-1, 4-6, 1-6, 1-6

Szombaton:

Albot, Andrei Ciumac - Fucsovics, Gödry Levente 3-6, 2-6, 2-6

Pénteken:

Albot - Filipenko 6-1, 6-3, 6-3 Dubarenco - Fucsovics 3-6, 6-3, 6-4, 6-4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.