Tenisz: kikapott a magyar Davis Kupa csapat Moldovában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar férfi teniszválogatott – miután szombaton párosban szépített – vasárnap végül 3-2-re alulmaradt a házigazda moldovaiakkal szemben a Davis Kupában, az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulós összecsapásán.

A két pénteki egyes elvesztése után a párost szombaton megnyerték a magyar férfiteniszezők a házigazda moldovaiak ellen a Davis Kupában, az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulós összecsapásán. A Chisinauban zajló találkozón – a magyar szövetség honlapjának híre szerint – a Fucsovics Márton és Gödry Levente alkotta duó három szettben, 6-3, 6-2, 6-2-re diadalmaskodott a házigazdák kettősével szemben, így szépített. A győzelmi remények aztán vasárnap végképp feléledtek, amikor a párharc vasárnap délutáni mérkőzésén Fucsovics szetthátrányból fordítva diadalmaskodott Radu Albot felett, amivel a tegnapi párosbeli diadalt követően egyenlített a magyar csapat. A döntő összecsapáson azonban Filipenko Viktor hiába került szettelőnybe, ellenfele, Maxim Dubarenco négy szettben megfordította a találkozót, ezzel Hornok Miklós szövetségi kapitány együttese vereséget szenvedett Moldovában.

A magyarok április 5-7-én a kiesés elkerüléséért lépnek pályára itthon a luxemburgiak ellen.

Férfi tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna II. csoport:
Moldova – Magyarország 3-2
Maxim Dubarenco – Filipenko Viktor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6
Radu Albot – Fucsovics Márton 6-1, 4-6, 1-6, 1-6

Szombaton:
Albot, Andrei Ciumac – Fucsovics, Gödry Levente 3-6, 2-6, 2-6

Pénteken:
Albot – Filipenko 6-1, 6-3, 6-3
Dubarenco – Fucsovics 3-6, 6-3, 6-4, 6-4

Előző sztori

Méhes Gábor média Érték-díjat nyert

Következő sztori

Célegyenesben az onkológiai rendelet