Kultúra

Szerelmesek vérnyomását mérték a Mórában + FOTÓK

Szerelmesek vérnyomását mérték a Mórában + FOTÓK

2013. február 14., csütörtök
Szerelmesek vérnyomását mérték a Mórában + FOTÓK

Ha a szerelmesek egymásra néznek, megfogják egymás kezét, ez növeli a vérnyomásukat – derült ki a Móra-múzeum Szívdobbanás című tárlatán, ahol a szerelmesek napján párok közreműködésével végeztek különleges kísérletet.

A kardiológia múltját és jelenét mutatja be installációk, makettek és illusztrációk segítségével a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Szívdobbanás című szegedi vendégkiállítása, ahol szerelmesekkel kísérleteztek Valentin-napon. Hegedűs Anita, a kultúrpalota PR munkatársa portálunkat arról tájékoztatta, hogy amerikai vizsgálatok szerint a szerelem hosszú távon csökkenti a magas vérnyomást, hiszen párunk segítségével könnyebben tudjuk leküzdeni a mindennapi stressz okozta problémákat. A múzeumban arra voltak kíváncsiak, hogy ha a szerelmesek egymásra néznek, megfogják egymás kezét, az vajon miként hat a vérnyomásukra.

Kis Petra

vérnyomása picit megemelte, amikor párja szemébe nézett, neki 120/80-ról 130-ra emelkedett. „Ez is bizonyítja, hogy sokat jelent a másik, ha már a vérnyomásunk is emelkedik” – tette hozzá mosolyogva. Párjának,

Elekes Krisztiánnak

is mindig nagyot dobban a szíve, ha meglátja kedvesét, szerinte ez természetes. A Valentin-napon mért eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy a szerelmesek megdobogtatják-e egymás szívét. „Már a Szívdobbanás tárlat megnyitóján felmerült, hogy nyitva leszünk Valentin-napon, és szerettük volna bevonni a szerelmeseket” – magyarázta

Hegedűs Anita

, akitől megtudtuk, hogy a március harmadikáig látogatható tárlat keretében három szakmai előadást is tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.