Kultúra

Szerelmesek vérnyomását mérik a múzeumban Valentin-napon

Szerelmesek vérnyomását mérik a múzeumban Valentin-napon

2013. február 13., szerda
Szerelmesek vérnyomását mérik a múzeumban Valentin-napon

Egyes kutatások szerint a szerelem csökkenti a magas vérnyomást – de ez vajon akkor is igaz, ha a szerelmesek éppen egymásra néznek?

A Móra-múzeum ennek jár utána Valentin-napon: február 14-én, csütörtökön 13 óra 30 perckor vérnyomásmérésre várják a párokat, és megvizsgálják, hogyan reagálnak a szerelmesek, ha egymásra pillantanak. Amerikai kutatások korábban kimutatták, hogy a szerelem hosszútávon csökkenti a magas vérnyomást: párunk segítségével ugyanis könnyebben tudjuk leküzdeni a mindennapi stressz okozta problémákat, így a magas vérnyomást is. A Móra Ferenc Múzeum Valentin-napon arra kíváncsi, igaz-e mindez akkor, ha a szerelmesek éppen egymásra tekintenek: a Szívdobbanás című kardiológiai kiállításban vizsgálják a párok vérnyomását február 14-én. Mindazon szerelmesek részvételére számítanak, akik kíváncsiak arra, hogy valóban meg tudják-e dobogtatni párjuk szívét egyetlen pillantással. A szerelmespárok vérnyomásmérésére február 14-én, csütörtökön fél 2-kor kerül sor a Szívdobbanás című kiállítás termében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.