Bulvár

Százezres jutalom a vértói szoborrongálók nyomravezetőjének

Százezres jutalom a vértói szoborrongálók nyomravezetőjének

2013. február 5., kedd
Százezres jutalom a vértói szoborrongálók nyomravezetőjének

Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni a szegedi Vértó dombján felállított szoborcsoport egy elemének megrongálóját - olvasható a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Rongálás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A feljelentés szerint egy ismeretlen elkövető 2013. január 19. és február 02. közötti napokban Szegeden egy, a Vértó dombján felállított szobrot

felborította és megrongálta

. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetőjéről bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy hívja a 112-es segélyhívószámot. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.