Közélet

Sikeres vizsgát tettek az önkéntes és a létesítményi tűzoltók

Sikeres vizsgát tettek az önkéntes és a létesítményi tűzoltók

2013. február 19., kedd
Sikeres vizsgát tettek az önkéntes és a létesítményi tűzoltók

Az elmúlt héten negyvenórás keretben történt meg a szegedi gumigyár és a FER Algyő létesítményi tűzoltóinak, valamint egy sándorfalvi és egy balástyai önkéntes tűzoltó elméleti és gyakorlati felkészítése, akik hétfőn bizonyították: megfelelően elsajátították az alapfokú ismereteket.

A Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen az írásbeli vizsga során a hallgatók az égés elméletével és a beavatkozások során alkalmazandó ismereteikről is számot adtak a tesztlap kitöltése során, majd a gyakorlati feladatok végrehajtásához rajokba szerveződtek - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a részletekről Arany-Tóth Attila szóvivő. A feladat szerint földfelszíni tűzcsapról kellett táplálást szerelniük, és osztott sugarat is szereltek. Eközben megmutathatták, hogy megfelelően tudják a feladatok megosztásának rendjét, szabályosan gurítják a tömlőket, és megfelelően alkalmazzák a beavatkozások során használt eszközöket is. A hallgatók a tanfolyam eredményes elvégzését bizonyító dokumentumot rövidesen kézhez is vehetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.