Közélet

Régi képeket keres szegedi székházáról az EDF DÉMÁSZ

Régi képeket keres szegedi székházáról az EDF DÉMÁSZ

2013. február 14., csütörtök
Régi képeket keres szegedi székházáról az EDF DÉMÁSZ

Egykor Európa Szállóként működő, Klauzál téri főépületéről keres archív fotókat az EDF DÉMÁSZ. A beérkezett fényképekből kiállítást tartanának.

Az EDF DÉMÁSZ felhívását alább olvashatják!

Korabeli fotókat keresünk!

2013-ban immár kétszeres jubileumhoz érkeztünk. 130 éve, 1883-ban épült az EDF DÉMÁSZ mai szegedi Klauzál téri főépülete, amelyikben 10 éve, 2003 óta EDF Galéria néven népszerű kiállítótermet működtet a Társaságcsoport. Ez a két jelentős évforduló indított bennünket arra, hogy tegyünk egy utazást a múltba, és Önökkel együtt megnézhessük, milyen is volt a hajdani Európa Szálló, a mai Klauzál tér. 9. szám alatti épület. Péter László A szerette város című könyvében megjelent írásából tudjuk, hogy a korabeli Európa Szállóban a szegedi társadalom minden rendű és rangú rétege megfordult, kerek márványasztaloknál ültek a szegedi művészek, írók, festők és zenészek, homokit szolgáltak fel a pincérek, a kassza tündére pedig velencei tükör alatt virrasztott. Egykor itt biliárdpartik, kapucínerek, folyóiratok, korsó sörök és parázs vitatkozások folytak! Sajnos azok a fotók, amelyek mindezt bemutathatnák, nem állnak rendelkezésünkre. Ezért idei jubileumi Emlékprogramunk összeállításához a múlt történéseiről beszámoló korabeli fotók fellelésében az Önök segítségére számítunk. Kérjük, amennyiben van a birtokukban vagy ismeretségi körükben a korabeli Európa Szállót, különösen annak belső udvari Kávéházát ábrázoló fotó, jelezzék számunkra az EDF Galéria, Szeged, Klauzál tér 9. vagy emailben a riporter@edf.hu címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.