Gazdaság

Munkaügyi lépések a családokért

Munkaügyi lépések a családokért

2013. február 23., szombat
Munkaügyi lépések a családokért

Az anyák munkaerő-piaci helyzetének javítására dolgoz ki javaslatokat a nemzetgazdasági tárca miniszteri biztosa. A tervek egyik lényeges eleme a részfoglalkoztatási formák meghatározása lesz, az elképzelések akár félmillió kisgyermekes anya munkaerőpiaci helyzetén is javíthatnak - írja a szombati Magyar Nemzet.

A napilap cikke ismereti, hogy a szaktárca új, a családalapítást és a gyermekvállalást segítő intézkedések kialakításán dolgozik, az immár tíz hónapja tartó folyamatot

Szalai Piroska

, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos vezeti. Szalai Piroska a lapnak elmondta, hogy az elgondolások voltaképpen az eddigi adóügyi és foglalkoztatáspolitikai megoldásokat egészíthetik ki. A családi adókedvezménnyel a gyermeknevelés költségeihez járul hozzá az állam, a munkahelyvédelmi akcióterv a szülők állásának megtartását segítheti, a most készülő javaslatok pedig a gyermekvállalást fontolgatók és a kisgyermeket nevelők helyzetén, munkaügyi kilátásain javíthatnak - olvasható a Magyar Nemzetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.