Egyetem

Mobil Toborozó Pont nyílt az SZTE TIK épületében

Mobil Toborozó Pont nyílt az SZTE TIK épületében

2013. február 13., szerda
Mobil Toborozó Pont nyílt az SZTE TIK épületében

Az SZTE és a Magyar Honvédség 2012. december 6-án megkötött megállapodásának értelmében a számos együttműködés mellett a Honvédség Mobil Toborzó Pontot nyitott az SZTE JATIK épületében. Az első megjelenésre 2013. február 6-án került sor, ahol a Honvédség munkatársai az Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszerről tájékoztatták az SZTE hallgatóit és az érdeklődőket.

A Mobil Toborzó Pont (MTP) a szorgalmi időszak minden szerdáján 9 és 12 óra között települ ki a JATIK épületének előterébe. Az MTP keretén belül a hallgatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség által kínált lehetőségekről, kiemelten az Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszerről. Emellett információkat kapnak a hivatásos és a szerződéses katonai szolgálatról, mint hivatásról. Jellemzően az egyetemen frissen végzett szakemberek nem gondolkoznak a honvédségi hivatásban, mint lehetséges elhelyezkedésben, pedig a Magyar Honvédség számos szakterületet a civil felsőoktatásban végzett szakemberekből tölti fel, kiemelten kezelve a jogász, az orvos és a zenész képzésen végzetteket. A Honvédség munkatársai tájékoztató anyagokkal, kérdőívvel, szakmai magazinokkal és értékes ajándékokkal várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.