Gazdaság

Milliós rektori fizetések

Milliós rektori fizetések

2013. február 8., péntek
Milliós rektori fizetések

Havi bruttó kétmillió forintot vagy ennél többet keres az állami felsőoktatási intézmények rektorainak negyede - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A napilap a birtokába jutott összesítésre hivatkozva azt írta: a fizetéseket további pluszjuttatások egészítik ki. A legjobban fizetett vezető

Rostoványi Zsolt

, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és

Szél Ágoston

, a Semmelweis Egyetem első embere. Ők az adható legmagasabb fizetést kapják: havi 2 131 000 forintot. Rajtuk kívül még öt rektor - a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, az ELTE és a Pannon Egyetem vezetőjének - juttatása éri el a kétmilliót. A lap szerint nincs nagy különbség a vezető egyetemek és a vidéki főiskolák között: a nyíregyházi vagy az egri főiskola vezetőjének bére ugyanúgy eléri az 1,9 milliót, mint a Műegyetem és a Debreceni Egyetem rektoráé. A legkevesebbet, havi 1,1 milliót a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora kapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.