Sport

Labdarúgás: Mindszent megérdemli a megye I-et

Labdarúgás: Mindszent megérdemli a megye I-et

2013. február 15., péntek
Labdarúgás: Mindszent megérdemli a megye I-et

Nana Rolanddal és Mihály Tamással erősít a tavaszi szezonra a Mindszent SE. A százegy esztendős klub felnőttcsapata arra készül, hogy a tizenkettedik helyről előrelépve biztosítja helyét a megyei élvonalban.

Nagyszerűen hajrázott tavaly novemberben a Mindszent megyei I. osztályú együttese, hiszen az élcsapatok közül az Ásotthalmot 4-2-re, a Sándorfalvát 3-0-ra verte hazai környezetben, ennek köszönhetően 15 pontjával fellépett a tabella tizenkettedik helyére. Ez a pozíció azonban az NB-s átszervezések árnyékában még nem jelent automatikusan bennmaradást, ezért kőkemény munka vár

Tóth Csabára

és társaira a március 2-ától következő folytatásban. Január utolsó hetében kezdték meg a felkészülést, kedd-csütörtök-szombat rendszerben heti három foglalkozáson vesznek részt a srácok, illetve amennyiben lehetőségük nyílik rá, edzőmérkőzéseket is iktatnak a programba - tudta meg a SZEGEDma.hu a játékos-edzőtől. A helyzetüket nehezíti, hogy pályájuk talaja a téli időjárás viszontagságai miatt korántsem mondható ideális állapotúnak... "Keretünkben nincs túlzottan komoly változás, a társaság döntő többsége együtt marad.

Papp Zoltán

távozik Mártélyra, ám ő munkahelyi elfoglaltsága miatt eddig sem nagyon tudott részt venni a tréningeken. Erősítésnek számít, hogy

Nana Roland

Kistelekről és

Mihály Tamás

Szentesről visszatér hozzánk. Jó lenne még bővíteni egy-két emberrel, hiszen gyakorlatilag tizennégyen vagyunk, de ilyenkor télen nem nagyon nyílik erre esély. Ami az eddigi felkészülési meccseket illeti, a megye II-es Rosmarin Zrt. Mártélyt 6-0-ra vertük, míg múlt héten - mivel a hóesés miatt elmaradt a HFC II. elleni idegenbeli fellépésünk - tulajdonképpen a hóban játszottunk egyet a megye III-as Szegvárral, 4-0-s siker lett a vége" - részletezte Tóth Csaba. Elárulta: most szombaton 9 órakor pótolják a vásárhelyi műfüvön a HFC II. elleni meccset, majd február 24-én, szombaton a HFC NB III-as csapata, másnap, 24-én pedig a megye II-es éllovasa, a Szentesi Kinizsi várja őket egyaránt idegenben. Március 3-án, vasárnap Nagymágocson kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését a Mindszent - máris egy igen fontos összecsapással, hiszen a vendéglátók közvetlen riválisnak számítanak, 17 pontjukkal tizedikek. "Célunk egyértelmű: a biztos bennmaradás. Ehhez az első tízben kell végeznünk. Bosszantó, hogy míg olyan együttesek, mint az Ásotthalom vagy a Sándorfalva ellen ősszel nyerni tudtunk, addig kevésbé erős gárdákkal szemben rengeteg pontot buktunk el, fájó vereségeket szenvedtünk. Ez az, amin mindenképpen változtatnunk kell tavasszal! Nagyon sűrű a mezőny, egy-két sikerrel akár a hetedik-nyolcadik helyre is előre lehet lépni. Bízunk a sikeresebb folytatásban, ezért dolgozunk most gőzerővel. Nagyon fontos, hogy patinás klubunk megkapaszkodjon a megyei élvonalban, Mindszent megérdemli a megye I-et!" - szögezte le Tóth Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.