Sport

Labdarúgás: legyűrte az Üllés a Kisteleket

Labdarúgás: legyűrte az Üllés a Kisteleket

2013. február 24., vasárnap
Labdarúgás: legyűrte az Üllés a Kisteleket

Nemcsak egymással, de a mély talajjal is megküzdöttek a felek Üllésen, ahol a hazaiak a második félidőben szerzett Szentmártoni-találattal szerezték meg a győzelmet a Kistelekkel szemben.

A megyei élvonal szebb napokat is megélt, jelenleg a 13. helyen ugyanennyi pontjával telelő kisteleki egysége vasárnap a megyei másodosztályban hasonlóan álló, 12. Üllés otthonába látogatott. A hazaiak határozottan erősödtek a télen, Bordányból meghatározó játékosokat sikerült igazolniuk

Kasza Ferenc, Szentmártoni Csaba

és

Király Zsolt

személyében, s további érkezőik mellett senki nem távozott a gárdától, így joggal remélhetik, hogy a tavaszon sikerül nagyobbat is előrébb lépniük. Megyei élvonalbeli ellenfél ellen már mérkőzött a gárda a hónap elején,

akkor 4-1-es vereséggel térhettek haza

Tápéról, legutóbb pedig a

SZVSE verte őket otthon 2-0-ra

. A vendég kistelekieknél a legszembetűnőbb változás azonnal a kispadon történt, az eddigi edző,

Hódi Mihály

elfogadta

Vágó Attila

szövetségi kapitány felkérését a magyar női labdarúgó-válogatott pályaedzői posztjára, helyét a megyei csapatnál

Szabó Zsolt

vette át. Sok távozó, és sok érkező is volt a csapatnál, négyen a megyei másodosztályban jelenleg 0 ponttal kieső helyen álló Balástyához igazoltak, ahol nagy tervekkel készülnek a tavaszra, míg Csanytelekre, Mindszentre és Hódmezővásárhelyre is jutott az elmenőkből. Ugyanakkor az érkezési oldal névsor arról tanúskodik, hogy a kisteleki vezetők is bevásároltak Bordányból, hiszen a hat új szerzeményből négyen -

Bosánszki Mihály, Bosánszki Zsolt, Kovács Sándor

és

Ruzsinszki Ferenc

- onnan jöttek. Felkészülésük során

10-0-ra verték a Sándorfalva II-t

,

ikszeltek a Pálmonostorával

, igyekeztek a védekezést gyakorolni

a Mórahalom ellen

, s

leküzdötték a Tömörkényt

.

ADATBANK!

Böngéssze át a Csongrád megyei I. és a megyei II. osztály teljes adatbankját az összes átigazolással és az edzői véleményekkel!

A két együttes vasárnapi összecsapására alaposan rányomta bélyegét az elmúlt napok esős időjárása. A mély, felázott talajú pályán a hazaiaknak és a vendégeknek egyaránt meg kellett küzdeniük nemcsak egymással, hanem a terepviszonyokkal is, így aligha meglepő, hogy nem túl magas színvonalú találkozót vívtak a felek. Az első félidőben nem esett gól, a mérkőzést eldöntő találatot pedig végül a második játékrészben a Bordányból igazolt Szentmártoni szerezte, aki egy kisteleki labdavesztés után a labdára 20 méteren lecsapó

Mihalkótól

kapott egy labdát keresztben, majd a kapujából kirontó

Szalkai

kapus mellett egy csellel elhúzta a játékszert, és az üres kapuba passzolt. Az Üllés legközelebb szerda este 18 órától a Sándorfalva II. otthonában lép pályára felkészülési meccsen, míg a kistelekiek tervei között már nem szerepel újabb előkészületi mérkőzés a bajnoki rajtig.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Üllési ISE - Kisteleki TE 1-0 (0-0)

. Üllés.

Üllés:

Bazsó J. - Kormos A., Gyuris, Szabó Á., Cseh, Babarczi, Kohlrusz, Tóth M., Polgár E., Szentmártoni.

Cserék:

Mihalkó, Kormos K., Lehoczki, Kiss M., Rabi.

Vezetőedző:

Polgár Attila.

Kistelek:

Szalkai - Tóth Á., Bosánszki M., Bosánszki Zs., Tóth T., Rostás, Zámbori, Bárkányi, Zuh, Szél, Getyinás.

Csere:

Kiss B.

Vezetőedző:

Szabó Zsolt.

Gól:

Szentmártoni. Polgár Attila:

"Felkészüléshez jó meccset vívtunk, azonban az esőzések miatt nekünk is és ellenfelünknek is meg kellett küzdenünk a pálya talajával."

Szabó Zsolt:

"Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen nagyon gyenge produkciót nyújtott csapatom, ez a teljesítmény számomra értékelhetetlen és elfogadhatatlan."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.