Közélet

Közbeszerzés nélküli beszerzések a terrorelhárítóknál

Közbeszerzés nélküli beszerzések a terrorelhárítóknál

2013. február 12., kedd
Közbeszerzés nélküli beszerzések a terrorelhárítóknál

Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est - írta a hvg.hu, a bizottság hétfői üléséről tudósítva.

A tudósítás szerint a TEK nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva kérte a közbeszerzés mellőzését. A Belügyminisztérium a beszerzés szükségességét azzal indokolta, hogy az operatív akciók, illetve egyes védett – magyar és külföldi – személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges. A portál emlékeztet, hogy a TEK két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez. A testület dolgozóinak szükségük van új mobiltelefonokra is, az előfizetésekkel együtt 271,6 millió forint értékben, valamint bevetési ruházatra. Ez utóbbira 90 millió forintot fordítanak.

Tóth László

gazdasági és informatikai helyettes államtitkár a beszerzéseket a TEK tervezett kétszáz fős létszámfejlesztésével magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.