Sport

Kézilabda: teljesült a kívánság, a Kielce a Pick ellenfele

Kézilabda: teljesült a kívánság, a Kielce a Pick ellenfele

2013. február 26., kedd
Kézilabda: teljesült a kívánság, a Kielce a Pick ellenfele

Kedd délben Bécsben kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását. A csoportjából 4. helyen továbblépő Pick Szeged a Kielcét kapta ellenfélül.

A Zágráb Schaffhausen elleni szombati győzelmével eldőlt, hogy a Pick Szeged - függetlenül a vasárnapi berlini vendégjátéktól - már a D csoport 4. helyén továbbjutott. A legjobb nyolc közé jutásért a Pick a Hamburg, Veszprém, Kielce trió egyikét kaphatta meg, tehát akár magyar rangadó is létrejöhetett volna a BL-ben. A Tisza-parti egyesület vezetése ugyanakkor leginkább a Kielce együttesének örült volna, s a harmadik pár sorsolásakor e kívánságuk teljesült is, a szegedi csapat nevét az egész idei BL-sorozatban egyedül veretlenül maradt lengyel gárda ellenfeléül húzták ki. A kiírás értelmében a csoportnegyedikként továbbjutók játszanak először hazai pályán, s a csoportelsők otthonában lesz a visszavágó. "Kellemes emlékeim vannak Kielcéről" - nyilatkozta Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzője a klub honlapján. "Szövetségi kapitányként az első válogatott meccsemet éppen ebben a városban vívtam egy Karácsony Kupán, ráadásul győztünk is. Nem véletlen, hogy a lengyel együttes száz százalékos mérleggel végzett a csoport élén, hiszen több klasszisa is hazatért a világ legerősebb bajnokságából, a Bundesligából. Ez egy egészen más kézilabda-kultúra, sokban hasonlít a német stílusra. Izgatottan várjuk a párharcot, amelynek a lengyel csapat az esélyese, azonban egyet ígérhetek: nem feltartott kézzel lépünk a pályára!" -fogadta meg a mesteredző. A Veszprém együttese az Ademar León csapatát kapta ellenfélül. A nyolcaddöntő időpontjai: első mérkőzések – március 13–17., visszavágók – március 20–24.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítása:

Silkeborg (dán) – Barcelona (spanyol) Ademar León (spanyol) – MKB VESZPRÉM PICK SZEGED – Vive Kielce (lengyel) Celje (szlovén) – Hamburg (német) Csehovszkije Medvegyi (orosz) – THW Kiel (német) Dinamo Minszk (fehérorosz) – Metalurg Szkopje (macedón) Atlético Madrid (spanyol) – Füchse Berlin (német) Gorenje Velenje (szlovén) – Flensburg (német)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.