Közélet

Jobbik: Szeged történelmi bűne - neveket akarunk!

Jobbik: Szeged történelmi bűne - neveket akarunk!

2013. február 11., hétfő
Jobbik: Szeged történelmi bűne - neveket akarunk!

Rácz Tibor alelnök azt kérdezte Botka László polgármestertől: ki a felelős azért, hogy Szeged nem fogadta a Mercedes-beruházást?

Az elmúlt 11 év költségvetéseihez mérten a legrosszabb, legigazságtalanabb büdzsének nevezte

Botka László

(MSZP)

a múlt csütörtökön ismertetett csomagot

. A polgármester akkor bejelentette: 36,5 milliárd forinttal tervezik idén Szeged költségvetését, s a nehéz helyzetre való tekintettel hogy több keretet (egyéni képviselői, településrészi, kulturális, egyházi, sport) is megszüntetne vagy jelentősen visszavágna az önkormányzat, akárcsak cégei támogatását. A Jobbik hétfőn reagált erre.

A díszburkolatok kora lejárt

Rácz Tibor,

a párt helyi alelnöke kijelentette: a költségvetés elfogadásakor azt kell figyelembe venni, a szegedieknek munkára van szükségük, hogy kenyeret tudjanak venni - a díszburkolatok kora lejárt. Mint mondta, Szeged gazdasági élettere 1990 óta folyamatosan szűkül, Botka László polgármester tízéves regnálása alatt pedig ez a folyamat felgyorsult. Azonnal termelő beruházásokra lenne szükség, hiszen Szeged lemaradt a megyei jogú városok versenyében: míg Győrnek 2012-ben 17 milliárd forint iparűzésiadó-bevétele volt, Kecskemétnek több mint 7, s a nálunk rosszabb földrajzi-gazdasági helyzetű Nyíregyházának 6,8, addig Szegednek alig 7 milliárd.

Nem a Mercedes volt az egyetlen?

A politikus utalt a

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető államtitkár által nemrég Algyőn a SZEGEDma.hu-nak elmondottakra: a radikális párt informátorai azóta megerősítették,

a Bajnai-kormány Szegedre akarta telepíteni a Mercedes-beruházást

, de Botka Lászlóék nem mutattak erre fogadókészséget. "Szeged vezetése történelmi bűnt követett el. Ki a felelős ezért? Ki döntötte el, hogy Szegednek nem kell ez a beruházás? Neveket akarunk" - szögezte a polgármesternek, hozzáfűzve: a szegedi Jobbik úgy tudja, nem is a Mercedes volt az egyetlen, más kisebb, a városba betelepülni kívánó cégeket sem fogadtak. Rácz Tibor azt is kifejtette, Szeged kitörési pontja a turizmus, az újjáélesztett mezőgazdaság, az arra épülő feldolgozó- és konzervipar, valamint a gyógyszeripar lehet. A szegedi Jobbik mindemellett kiemelten támogatja az ELI lézerközpont projektjét, mely "úgy kell a városnak, mint egy falat kenyér". A radikálisok azt javasolják Botka Lászlónak: a 2013-as büdzsében ne saját és pártja PR-jára költsön milliókat, hanem hozzon létre az önkormányzatnál egy két-három fős munkacsoportot, melynek azt kapná feladatul, hogy termelő vállalkozásokat csábítson a megyeszékhelyre. Hozzátette: a három helyi fideszes egyéni parlamenti képviselőnek is többet kellene lobbiznia azért, hogy cégek érkezzenek Szegedre, fellendítve a település gazdaságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.