Közélet

Jobbik: 2013 legyen a polgári önvédelem éve

Jobbik: 2013 legyen a polgári önvédelem éve

2013. február 18., hétfő
Jobbik: 2013 legyen a polgári önvédelem éve

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy 2013 legyen a polgári önvédelem éve. Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy változtasson a helyi önszerveződésekkel kapcsolatos hozzáállásán - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.

A Jobbik szóvivője elmondta: munkaanyagot készítenek, amelyben összeszedik az önszerveződések lehetőségeit a jelenlegi keretek között és elküldik a dokumentumot az összes magyarországi önkormányzatnak. A kormánynak be kellene látnia, hogy a helyi önszerveződések nem az állami erőszakmonopólium megdöntésére jönnek létre, hanem a katasztrofális közbiztonság megerősítésére - hangoztatta a képviselő, aki szerint ezért az államnak nem büntetnie kellene egyenruhás bűnözés címén ezeket a szervezeteket, hanem segítenie kellene azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.