Közélet

Jelentős belvízvédelmi beruházás Szeged környékén

Jelentős belvízvédelmi beruházás Szeged környékén

2013. február 8., péntek
Jelentős belvízvédelmi beruházás Szeged környékén

Mintegy 700 millió forintból jelentős belvízvédelmi beruházásba kezdenek Szegedtől északnyugatra, Szeged-Kiskundorozsma, Domaszék és Szatymaz térségében az év végéig – közölte Fiala Károly projektmenedzser pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javul a térségben élő húsz és félezer ember biztonsága, és mintegy 600 négyzetkilométeres területen 30 százalékkal csökken a belvízi elöntés kockázata – mondta a szakember a projektet bemutató tájékoztatón. A területen az éves csapadék mennyisége folyamatosan csökken, az elmúlt évtizedekben azonban megszaporodtak a kiugróan esős időszakok, ezzel párhuzamosan egyre gyakoribbak a rendkívül forró periódusok is. Így akár egy éven belül is előfordul a jelentős belvízelöntés és a súlyos aszály – közölte a mérnök. Hozzátéve: a fejlesztés célja így kettős, javítani a térség belvíz- és csapadékelvezetését, valamint szükség esetén biztosítani a rendkívüli vízhiány mérsékléséhez szükséges vízmennyiséget. A projekt részeként az algyői főcsatorna 5,7 kilométeres szakaszán megtörténik a meder és partrendezés, a dorozsmai átemelőtelepnél új vízkormányzó műtárgy épül, Domaszéken pedig új energiatakarékosan, automatikusan üzemeltethető szivattyútelepet alakítanak ki – tudatta

Fiala Károly

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.