Közélet

Ittas járművezetőket kerestek, gyorshajtókat találtak Szegeden + FOTÓK

Ittas járművezetőket kerestek, gyorshajtókat találtak Szegeden + FOTÓK

2013. február 14., csütörtök
Ittas járművezetőket kerestek, gyorshajtókat találtak Szegeden + FOTÓK

Fokozott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök Alsóvároson, elsősorban az ittas gépjárművezetőket akarták kiszűrni. A Horgosi úton ott jártunkkor alkoholfogyasztást senkinél sem mutattak ki, viszont helyszíni bírságokat kiszabtak a sebességhatár átlépése miatt.

A rendőrök nemcsak gépjárművezetőket ellenőriztek az alsóvárosi akció keretében, hanem egy kerékpárossal is megfújatták a szondát. Ő sem fogyasztott alkoholt. „A baleseti okok között szerepel az ittas vezetős elkövetés, bár az elmúlt évek tendenciáját tekintve csökkenő arányban. Ezt a feladatot a javuló statisztikai ellenére sem szabad abbahagynunk, mert egy baleset is baleset” – nyilatkozta portálunknak

Virághné Nagy Angelika

. Tavaly közel 350 baleset történt, s az ittas okozók száma ebből mindössze 14 volt. Ebben az esztendőben pedig eddig egyetlen olyan baleset történt, ahol alkoholt fogyasztott a baleset okozója. A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetőjétől megtudtuk, a szondát nem lehet becsapni, gyakorlatilag mindent kimutat, igaz hosszan kell fújni ahhoz, hogy értéket mutasson. „Előfordulhat, hogy nem tudja az ügyfél kifújni, ennek lehet fizikális oka is, például a tüdőkapacitással valamilyen probléma, de általában ez nem okoz gondot, ki tudják fújni a vizsgálat alá vont személyek” – tette hozzá az osztályvezető. Az ellenőrzést

Gulyás András

pozitívnak tartja, szerinte sokan részegen ülnek volán mögé, s vannak, akiknek még csak jogosítványuk sincsen. Szerinte ez rossz fényt vet azokra is, akik a szabályokat betartva közlekednek az utakon. Érdemes tudni, a fokozott ellenőrzés nem egyszeri alkalomra korlátozódik, változó helyszíneken és időpontokban, de rendszeresek lesznek. A csütörtök délelőtti ellenőrzés helyszínéül azért választották a Horgosi utat, mert a hosszú egyenes szakaszon a tapasztalatok szerint sokan nem tartják be a sebességhatárt sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.