Közélet

Roma Közéleti Kávéház – nem csak cigányoknak + FOTÓK

Roma Közéleti Kávéház – nem csak cigányoknak + FOTÓK

2013. február 11., hétfő
Roma Közéleti Kávéház – nem csak cigányoknak + FOTÓK

Közéleti kávéházi sorozatot indított útjára a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Céljuk a romákat is érintő kérdések megbeszélése mellett, hogy olyan embereket mutassanak be az érdeklődőknek, akikre a cigányság felnézhet.

A széles társadalmi összefogással létrejött Roma Tanodában új sorozatot indítottak útjára, havi rendszerességgel közéleti kávéházi esteket rendeznek. A roma nemzetiségi önkormányzat tagjai, civil szervezetek, a Védegylet szegedi csoportja, az egyház, az egyetem, a Juhász Gyula Általános Iskola, illetve civilek összefogásával létrejött tanoda egyik célja a gyereknek és szüleiknek tartott foglalkozásokon kívül, hogy összefogja a helyi cigányságot. Ennek egyik új eleme a Roma Közéleti Kávéház, melynek vendége a hódmezővásárhelyi

ifj. Irhás József

Szántó Kovács János-díjas költő volt, akivel

Balog József

, a Thealter Fesztivál művészeti vezetője beszélgetett. A rendezvényen

Véber Viktória

operarészletekkel kápráztatta el a közönséget. „Terveink szerint ezeken a kávéházi esteken számos romákat is érintő kérdést beszélünk meg, illetve olyan cigány vagy nem roma embereket hívunk meg vendégként, akikre a cigányság is felnéz és elismer” – tájékoztatott Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A következő estet márciusban rendezik meg a Roma Tanodában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.