Sport

Futsal: szerb topligás magyarral erősít az UTC

Futsal: szerb topligás magyarral erősít az UTC

2013. február 22., péntek
Futsal: szerb topligás magyarral erősít az UTC

A MAFC elleni hétfői bajnoki futsalmeccsen új nevet fedezhettünk fel az UTC csapatában: Bilics Igor személyében délvidéki légióst igazolt az újszegedi klub.

Igor Bilic

, vagy magyarosan, ahogyan ő maga is használja, Bilics Igor hétfő este,

a MAFC elleni 3-3-ra végződött idegenbeli futsalbajnokin

mutatkozott be Brinszky Adrián együttesében. "Nagyon tetszett a játéka, nagyon jó meglátásai voltak támadásban, higgadtan játszott. Nem mindig értették meg egymást a többiekkel, ez valahol még természetes, s védekezésben is bele-belehibázott egyszer-kétszer, de összességében első éles meccse után pozitív benyomásokat kelt" - nyilatkozta a magyarkanizsai játékosról a csapat edzője. A kissé megilletődötten mosolygó, ízes, szép délvidéki tájszólásban, de hibátlan magyarsággal megszólaló 30 éves labdarúgót a csütörtöki edzés előtt kaptuk el pár szóra. "Eddig a szerb első és második ligában játszottam nagypályán, de szerettem volna kipróbálni a futsalt" - kezdte az anyai ágon magyar származású labdarúgó, aki többek között megfordult a Spartak Subotica, a Mladost Apatin, a Mladost Lucani vagy a Javor Ivanjica csapatában is. "

Hegyesi Zsolttal

közös ismerősünk révén hallottam az UTC-ről, részt vettem pár edzésen, ahol megfelelőnek ítélték teljesítményemet. Ez alatt a rövid idő alatt nagyon jó közösséget ismerhettem meg a klubnál, bízom benne, sokat tudok segíteni a célok elérésében. Tetszik Szeged is, nagyon szép város, és örömmel látom, hogy az emberek nagyon szeretik a focit" - tette hozzá az új szerzemény.

Igor a MAFC elleni mérkőzésen több szélső elfutással vétette észre magát, igaz a középen érkező társak - egyelőre - lemaradtak labdáiról. "Az első meccsem tapasztalata, hogy még meg kell szoknom a teremfocit, mivel sokkal nagyobb az iram, mint a nagypályán - éreztem is, hogy még némi kondira szükségem lesz. Mivel közeledik a rájátszás, kellett is hogy mihamarabb 'bedobjanak a mélyvízbe', hogy érezzem az iramot, és szokjam a közeget, így az erősebb meccseken, a komolyabb ellenfelekkel szemben jobban meg tudjak majd felelni a jövőben. A többiek játékához még idomulnom kell, de úgy érzem ezzel nem lesz gond, hiszen a kohézióban sokat segít, hogy a társak nagy részével az UTC megyei I. osztályú nagypályás csapatában is együtt játszom" - értékelt önkritikusan a vajdasági focista, aki szerb magasabb osztálybeli tapasztalataival bizonnyal hasznára lesz a jelenleg 14. helyen tanyázó alakulatnak. A nagypályás csapat egyébként több játékost is szerződtetett, akik futsaloznak, hiszen

Tombácz Róbert, Dürgő Péter

és

Lázár Gábor

Mórahalomról,

Erhardt Szilárd

, a futsalcsapat technikai vezetője aktív labdarúgóként Csengeléről igazolt a Kertész utcába, ahol a teremgárda cserekapusa

Béry István

már eddig is védett. "Úgy érzem, jó csapat alakul és sikerül majd kiharcolnunk a bennmaradást" - tette hozzá Bilics Igor. A délvidéki labdarúgó elmondta, akárcsak Magyarországon, Szerbiában is van 2-3 olyan csapat, amely a bajnokság többi csapata fölé nő, ilyen a kragujevaci Ekonomac, a belgrádi Marbo Intermezzo vagy a nisi Kopernikus. Sok jó szerb futsalos is van, akik főleg Oroszországban játszanak. Mivel az UTC az NB I alapszakaszának utolsó fordulójában szabadnapos, így Bilics legközelebb a rájátszás első mérkőzésén játszhat március 4-én. Hogy a Berettyóújfalu, vagy a Gödöllő-Vasas lesz-e az ellenfél, az még a hétfői mérkőzésektől is függ. A Bikák visszakapták korábban elvett és levont pontjaikat az Aramisszal szemben, így a 4. helyezett UTC pozíciója biztosan nem változik, ugyanakkor az első körre sorsolt 2. helyezett ellenfél kiléte a két említett csapat (Gödöllő, Berettyó) utolsó körbeli szereplésétől függ. A Gödöllő-Vasas a Rába ETO-t fogadja, a Berettyóújfalu az Aramishoz látogat a 22. fordulóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.