Gazdaság

Fidesz: nem kétséges, hogy sikertörténet a magyar gazdaság teljesítménye

Fidesz: nem kétséges, hogy sikertörténet a magyar gazdaság teljesítménye

2013. február 2., szombat
Fidesz: nem kétséges, hogy sikertörténet a magyar gazdaság teljesítménye

A parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint nem fér kétség ahhoz, hogy a magyar gazdaság valóban egy sikertörténet.

Puskás Imre

így reagált sajtótájékoztatóján arra, hogy az MSZP-s

Kovács László

szombaton azt mondta: az adatok nem támasztják alá

Orbán Viktor

miniszterelnök szavait, aki Brüsszelben sikertörténetnek nevezte a magyar gazdaság eredményeit. A költségvetési bizottság kormánypárti alelnöke hangsúlyozta, hogy a kabinet számos olyan területet tud felmutatni, ahol jelentős előrelépés történt az elmúlt időszakban. Példaként említette az uniós trenddel ellentétben Magyarországon csökkenő államadósságot, a három százalék alatti államháztartási hiányt és a javuló munkaügyi adatokat. Európai uniós összefüggésben pedig azt látni, hogy Magyarország nem igazán tér el az átlagtól, hiszen az EU-ban például a GDP-adatokat nézve ma inkább a stagnálás a jellemző - tette hozzá Puskás Imre.

Kocsis Máté

, a Fidesz kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta: azok a szocialisták beszélnek ma a gazdaság kudarcáról, akik 2002 és 2010 között növelték az államadósságot, belerántották az embereket a devizahitelek csapdájába, és nem tudták az államháztartási hiányt három százalék alatt tartani. Megjegyezte, "az országnak ma már nincs olyan zuga, ahol ne tiltakoztak volna a szocialisták gyűlöletkampánya ellen".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.