Közélet

Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása

Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása

2013. február 17., vasárnap
Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása

Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat - közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap Budapesten, Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.

A szóvivő a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) pénteken megjelent, A növekedés jegyében című kiadványában foglaltakra reagálva tette egyértelművé, hogy nem lesz nyugdíjadó. Az OECD szerint a nyugdíjjellegű juttatások megadóztatása, a nyugdíjkorhatárnak a várható élettartamhoz indexálása, valamint a nők és a speciális munkát végzők korai nyugdíjba vonulását lehetővé tevő utak lezárása növelné Magyarországon a foglalkoztatottak számát és arányát.

Selmeczi Gabriella

ezt úgy értékelte, hogy immár nemcsak "a Gyurcsány-Bajnai-csapattól" kell félteni a nyugdíjakat, hanem külföldről is veszélyes támadások érkeznek. A Fidesz ezért arra kéri a kormányt: ne engedjen, hagyja figyelmen kívül az ilyen típusú nyomásgyakorlást, és védje meg a magyar nyugdíjasokat a nyugdíjadótól - mondta a párt szóvivője, hozzátéve, hogy aki ilyen teher bevezetését javasolja, az százezreket sodorna veszélybe. Mint fogalmazott, míg a szocialisták cserbenhagyták a nyugdíjasokat, addig a Fidesz betartotta az időseknek tett vállalásait. Utóbbiak közé sorolta a nyugdíjak megvédését, emelését, vásárlóértékük megőrzését, hangsúlyozva egyúttal, hogy az idén várhatóan infláció feletti nyugdíjemelést tudnak végrehajtani, "tehát egy extra összeget kapnak majd a nyugdíjasok". Selmeczi Gabriella emlékeztetett továbbá a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségére, amellyel eddig mintegy százezren éltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.