Közélet

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-páros több családpolitikai támogatást is megszüntetne

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-páros több családpolitikai támogatást is megszüntetne

2013. február 16., szombat
Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-páros több családpolitikai támogatást is megszüntetne

A Fidesz szerint joggal lehet tartani attól, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-páros" visszatérése esetén több családpolitikai támogatás is megszűnne.

Czunyiné Bertalan Judit

, a kormánypárt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a jelenlegi kormánytöbbség családpolitikai koncepciójának lényege az, hogy a nők, az édesanyák és általában a családok erőteljes védelemben részesüljenek. A Fidesz és a kabinet ezért olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel pótolta a

Gyurcsány-Bajnai

-kormányok idején elvett juttatásokat - mondta. A politikus példaként említette a szociálpolitikai támogatás és a szocialisták idején két évre lecsökkentett gyes három évre való visszaállítását. Emlékeztetett továbbá a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségére, valamint arra, hogy a munkahelyvédelmi akciótervben fokozottan védik a szülés után a munkaerőpiacra visszatérő nőket. Ezzel szemben "2010 előtt gyermeket vállalni azonos volt a szegénység vállalásával" - fogalmazott. Czunyiné Bertalan Judit egyúttal "a gyűlöletkampányból fakadó híreszteléseknek" nevezte azokat a felvetéseket, amelyek szerint ezek az ellátások csak ideiglenesek lennének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.