Közélet

Kormányablakban is jelentkezhetsz egyetemre

Kormányablakban is jelentkezhetsz egyetemre

2013. február 10., vasárnap
Kormányablakban is jelentkezhetsz egyetemre

Kormányablakban ügyfélkapun keresztül bárki beadhatja jelentkezését felsőoktatási intézményekbe március 1-jéig. Az országban 29 helyszínen munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyintézők mindazokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés lehetőségével.

A leendő főiskolások és egyetemisták közül egyre többen veszik igénybe az elektronikus jelentkezést. Egyszerű, kényelmes, gyors és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. Az online jelentkezéshez ügyfélkapu regisztráció szükséges, amelyet a kormányablakokban lehet igényelni, de ezen túl az ügyintézők részletes tájékoztatást, s egyben azonnali segítséget tudnak nyújtani az űrlap kitöltésében, az előírt dokumentumok feltöltésében, a jelentkezés ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésében is. Így akár fél óra alatt elintézhető a felvételi jelentkezés, melyet az Országos Felsőoktatási Információs Központ azonnal fogad. 2011. január 3-án - az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első állomásaként - az ország 29 pontján megnyíltak a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a Kormányablakok. Az ügyfélszolgálati irodák 29 ügykörrel indultak, s kiemelt feladatuk, hogy az államigazgatási ügyekben teljes körű tájékoztatást nyújtsanak az ügyfelek részére. Ma már közel 70 ügyet lehet intézni, de ez a szám jelentősen megnő, s mintegy 2500 ügyben lehet majd a Kormányablakokat az ország 300 helyszínén felkeresni várhatóan egy év múlva. Az irodák ügyfélbarát nyitva tartással, munkanapokon reggel 8 óra és 20 óra között várják az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.