Közélet

Budai Gyula: kivezető utat jelenthet a válságból a mezőgazdaság

Budai Gyula: kivezető utat jelenthet a válságból a mezőgazdaság

2013. február 14., csütörtök
Budai Gyula: kivezető utat jelenthet a válságból a mezőgazdaság

A mezőgazdaság stratégiai ágazat, amely kivezető utat jelenthet a gazdasági válságból, ezért a vidéki társadalmat erősíteni kell, az agráriumot pedig versenyhelyzetbe kell hozni - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Nagyváradon, a Partiumi Gazdafórumon.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint

Budai Gyula

a rendezvényen hangsúlyozta: értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítására van szükség. Felhívta a figyelmet az ivóvízbázis, a talaj, az élővilág védelmére, a környezetvédelem fontosságára. Az államtitkár leszögezte: a magyar agrárkormányzat minden lehetséges segítséget megad a határon túli magyar gazdáknak ahhoz, hogy hozzáférjenek az uniós támogatásokhoz, illetve hogy ebben a kérdéskörben minél tájékozottabbak legyenek. A nagyváradi konferenciát a partiumi régió agráriumban érdekelt szakembereinek, kis- és nagyvállalkozóinak, gazdaszervezeteinek, gazdálkodóinak szervezte a Pro Universitate Alapítvány, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Bihar megyei szervezete, valamint a Debreceni Egyetem mezőgazdasági és környezetgazdálkodási kara - ismerteti a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.