Bulvár

Az SZTE-n tartottak helyismereti foglalkozást a szegedi tűzoltók

Az SZTE-n tartottak helyismereti foglalkozást a szegedi tűzoltók

2013. február 15., péntek
Az SZTE-n tartottak helyismereti foglalkozást a szegedi tűzoltók

Az egyetem Dóm téri épületében, az Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Oktatási Központjával ismerkedett csütörtökön a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége csütörtök délelőtti helyismereti foglalkozásán.

Az egykori SZOTE Klub, a mai Orvosi Készségfejlesztési Központ épületét járták végig a szolgálati csoportok, ahol láthatták azokat a nagy értékű, a valóshoz megtévesztően hasonlító életjeleket produkáló bábukat, amelyeken a jövő orvosai szerzik meg gyakorlati ismereteik egy részét. Feltérképezték a közművezetékeket és azok elzáróit is, és bejárták az útvonalakat, amerre a 340 főt befogadó konferenciateremből a bent tartózkodókat szükség esetén ki lehet menekíteni, míg a létrás szerrel gyakorolták az ablakok külső megközelítését is. Megállapították, hogy az épületben telepített füstérzékelők és tűzjelzők a portaszolgálatnak és az egyetem központi rendészeti ügyeletére is egy időben jelzik, ha valahol tűz keletkezne. Egyébként ennek az épületnek a tetejéről indítják a nyaranta a Dóm téren látható tűzijátékokat is. A helyszín a tűzoltók egy részének ismerős volt, hiszen 2008-ban itt egy tűzeset során beavatkozást hajtottak végre a szegedi egységek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.