Gazdaság

A többnapos turizmusra épít Makó

A többnapos turizmusra épít Makó

2013. február 7., csütörtök
A többnapos turizmusra épít Makó

Több mint 200 ezer vendégre számít 2013-ban a 470 millió forintos költségvetésből gazdálkodó makói Hagymatikum fürdőkomplexum - mondta a fürdő igazgatója csütörtökön Makón sajtótájékoztatón.

Nagy Nándor

elmondta: a tavalyi évből kiindulva tervezték meg az ideit, s szeretnék meghaladni a 200 ezres vendégszámot a fürdőben, illetve a 80 ezres kezelésszámot a gyógyászatban. Az önkormányzat ebben az évben 170 millióval támogatja a fürdő működését, saját bevételként pedig 300 millió forintra számítanak. Ennek elérését többnapos szolgáltatáscsomagokkal is támogatni fogják. Ebben építenek a település és a kistérség szállásadóira is. Egy prémium csomag keretében élménygaranciát is nyújtanak, azaz amennyiben a fürdőlátogatás minősége nem felel meg a vendégnek, garantálják a prémium szolgáltatás költségének visszafizetését. Nagy Nándor hangsúlyozta, továbbra is fontos feladat a vendégkör bővítése. A hármas határ közelségét kihasználva számítanak a román és a szerb vendégekre is. A helyi vállalkozásokkal összefogva pedig olyan szolgáltatáscsomagok kialakítására törekszenek, hogy messzebbről is Makóra csábítsák a látogatókat. A Maros-part, a kalandpark, az egyedülálló látványosságot nyújtó - most épülő - lombkoronasétány és Makovecz Imre egyedi hangulatú épületei tartalmas kikapcsolódást kínálnak a vendégeknek - sorolta. A tavaly januárban átadott,

Makovecz Imre

tervezte Hagymatikum a 2011 szeptemberében elhunyt Kossuth-díjas művész egyik utolsó és legnagyobb munkája. Az előkészületi munkálatokkal együtt mintegy 4 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. A 12 ezer négyzetméter alapterületű, 800 négyzetméteres vízfelületű Hagymatikumban működik az ország egyik legnagyobb szaunarészlege is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.