Gazdaság

A rész-casco sem lendített a piacon

A rész-casco sem lendített a piacon

2013. február 17., vasárnap
A rész-casco sem lendített a piacon

Évek óta a magyar autósok ötödének van casco biztosítása, és az arányon az sem javított, hogy piacra kerültek a kevesebb szolgáltatást nyújtó, de olcsóbb rész-casco biztosítások - közölte a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. az MTI-vel.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai szerint Magyarországon 3 millió 934 ezer autó rendelkezik kötelező gépjármű-biztosítássál (kgfb-vel), de csak 852 ezer kocsira kötött a tulajdonos vagy üzembentartó casco biztosítást. Ez 21 százalékos arány, és ez jellemzi a piacot 2000-től. A legmagasabb arány is csak 23 százalék volt. A PBA felmérése szerint a megkérdezettek 40 százaléka örül annak, hogy megjelentek a piacon az olcsóbb, csak bizonyos kockázatokra köthető rész-casco biztosítások, ugyanez a 40 százalék ezeket a biztosításokat részesíti előnyben a teljes körű cascóval szemben. A válaszadók közel fele azonban nem rendelkezik elegendő információval a valós szolgáltatásokról. A rész-casco kötődhet a kgfb-hez, de lehet önálló biztosítás is. A PBA felmérése szerint az autósok közel 50 százaléka a töréstől, 30 százaléka a lopástól és a rongálástól, míg a maradék 20 százalék valamilyen elemi kártól félti az autóját. A szűkített casco biztosítások is többnyire ezek kockázatait vállalják át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.