Közélet

A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő

A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő

2013. február 3., vasárnap
A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő

A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő: esőre, havazásra egyaránt számítani lehet. A hét elején átmeneti enyhülés várható, de a hét második felében ismét lehűl az idő, vasárnap akár mínusz 12 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban az ország északi felén várható csapadék: északkeleten havazás, máshol a havazást a nap folyamán havas eső, eső váltja fel. Napközben megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a nappali csúcshőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. Kedden nagyobb valószínűséggel északon, északkeleten várható csapadék, főként esőre lehet számítani, de északkeleten hó is hullhat. A minimumhőmérséklet 0 fok körül, a maximumhőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között várható. Szerdán többfelé várható eső, az Északi-középhegységben, majd délutántól nyugaton hó is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 fok között alakul. Csütörtökön több helyen várható havazás, keleten inkább eső valószínű. A szél többfelé megerősödhet, a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani lehet. A minimumok mínusz 5 és 0, a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között várhatók. Pénteken keleten és északon várható többfelé havazás. Az északnyugati szél gyakran lesz erős, a Dunántúlon időnként viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 2 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között várható. Szombaton eleinte még északkeleten lehet számítani havazásra. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek mínusz 1 és plusz 4 fok között várhatók. Vasárnap dél felől fokozatosan beborul az ég, és több helyen lehet havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6 fok között várható, míg a maximumok mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.