Közélet

A holokauszt magyar áldozatai és Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén

A holokauszt magyar áldozatai és Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén

2013. február 1., péntek
A holokauszt magyar áldozatai és Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén

A holokauszt magyar áldozatai és Raoul Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken a jeruzsálemi holokausztmúzeumban.

A miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében koszorút helyezett el a Jad Vasemben, ahol megtekintette a

Raoul Wallenberg

egykori svéd diplomatára vonatkozó dokumentációt. Ezzel véget ért

Semjén Zsolt

hivatalos izraeli útja. A magyar kereszténydemokrata politikus egyházi természetű látogatáson tartózkodott a Szentföldön. Csütörtökön fogadta őt

Fuád Tvál

jeruzsálemi latin pátriárka,

Theofilosz

görög ortodox pátriárka és a január 24-én megválasztott új örmény apostoli pátriárka,

Nurhan Manougian

is. Az örmény pátriárkánál tett látogatását Semjén zsolt különösen fontosnak ítélte, mert - mint mondta - "Örményországgal és az örmény közösségekkel volt bizonyos feszültség az azeri kiadatás ügyében". Jóna Mecger askenázi főrabbit találkozójukon Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg, "amit a főrabbi örömmel fogadott". Betlehemben megbeszéléseket folytatott

Ziad Bandakkal, Mahmúd Abbász

palesztin elnök keresztényügyi főtanácsadójával, aki egyben a Születés Temploma felújításának miniszteri biztosa. Magyarország elsőként járult hozzá a templomegyüttes felújításához, és miután más országok is bekapcsolódtak, megindulhat az építkezés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.