Bulvár

A gépekkel és a szereléssel ismerkedtek a szegedi önkéntes tűzoltók

A gépekkel és a szereléssel ismerkedtek a szegedi önkéntes tűzoltók

2013. február 14., csütörtök
A gépekkel és a szereléssel ismerkedtek a szegedi önkéntes tűzoltók

Az elméleti ismeretek elsajátítása után a gyakorlati képzéssel folytatódott a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a létesítményi és önkéntes tűzoltók képzése.

A beavatkozások alkalmával használatos szakfelszereléseket

Matuszka Sándor

főtörzs-zászlós, a parancsnokság különleges szer kezelője a műszaki és a vegyi konténernél mutatta be a hallgatóknak, hangsúlyozva: a kisgépeket, így a roncsvágót, vagy a motoros láncfűrészt csak az azok kezeléséből vizsgát tett személyek kezelhetik, és az alkalmazás során mindig be kell tartani az eszközre vonatkozó munkavédelmi szabályokat. Az oktató felhívta a figyelmet, hogy csak érvényes felülvizsgálattal rendelkező berendezéseket szabad alkalmazni, és kizárólag arra a feladatra, amelyre a berendezés készült.

Horváth András

a szegedi gumigyárat működtető ContiTech Kft. hevederjavítója és létesítményi tűzoltója is, aki úgy látja, hogy a hét első felében a munkája során jól használható ismereteket szerzett a tanfolyam során, s mint elmondta, érdekli a katasztrófavédelem és az itt használt berendezések, amelyekkel most már közelebbi ismeretséget köthet. A hét hátralévő részében a hallgatók megismerkednek az osztott sugár szerelésének gyakorlatával, amelyet föld feletti tűzcsapról fognak táplálni. A képzésen részt vevők a tanfolyamon szerzett ismereteikről a hétfői vizsgán fognak számot adni.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.