Közélet

Vona Gábor demonstrációt javasol a magyar-román focimeccsre

Vona Gábor demonstrációt javasol a magyar-román focimeccsre

2013. január 9., szerda
Vona Gábor demonstrációt javasol a magyar-román focimeccsre

Demonstráció szervezését javasolja a stadion mellé a magyar labdarúgó-válogatott következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén a Jobbik elnök-frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a meccset zárt kapuk mögött kell lejátszani március 22-én.

A FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget (MLSZ), mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a magyar szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

Vona Gábor

ezzel kapcsolatos Facebook-bejegyzésében azt írta, a szurkolóknak, a magyar embereknek meg kell találniuk a módját, hogy a hangjuk hallatsszon. "Ötletem is van. Szervezzünk egy nagy demonstrációt a stadion mellé kivetítővel. Onnan szurkoljunk, hagy hallják a fiúk, hogy ott vagyunk velük. Ha megoldható, ha van néhány ezer ember, aki kijön, én is mozgósítom a pártomat. A kivetítő költségét a Jobbik vállalja" - fogalmazott az ellenzéki pártvezető, aki bejegyzésében Izraelt olyan "szent tehénnek" nevezi, "akit kritizálni sem szabad, de aki bárkire bármikor ráürítheti a tehénlepényét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.