Vívás: eredményes hétvége az SZTE vívóinál

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt hétvégén Budapesten rendezték meg a kadet korosztályú tőrözők országos bajnokságát, ahol az SZTE Vívó Klub 9 versenyzővel képviseltette magát.

Szombaton zajlottak az egyéni versenyek, ahol a fiúknál Sike József és Hollós Tamás is 4 asszót nyert a csoportkörben, de a táblán mindketten erős ellenfeleket kaptak, így a legjobb 16 közé jutás egyiküknek sem sikerült.

Eredmények:
17. Sike József
18. Hollós Tamás
25. Mérő Mihály
40. Horváth-Zsikó János

A lányok versenyében a még újonc korosztályú (2 évvel fiatalabb) Sike Nóra a csoportjában hatból öt asszót megnyerve 7. kiemeltként kezdte meg a táblavívást. Először egy MTK-s, majd egy törekvéses vívót győzött le magabiztos vívással a legjobb nyolc közé jutásért. A négy 4-ért a későbbi második helyezett és két évvel idősebb Korenj Ajnától kapott ki. Nóra kiváló eredményt ért el az idősebbek közt, amely nagy lökést ad neki a saját korosztályos versenyei való eredményességéhez.

Helyezések:
7. Sike Nóra
34. Mészáros Angéla.

Vasárnap a csapatversenyeken a Sike József, Hollós Tamás, Mérő Mihály, Szaszák Gergely összeállítású csapat a legjobb 4 közé jutásért a Zalaegerszeg csapatát verte magabiztos fölénnyel, de a 4 között erős csapatokkal találták szemben magukat, így végül legjobb vidéki csapatként a 4. helyen végeztek. A lányok versenyében a Sike Nóra, Mészáros Angéla, Birven Jasmin, Szaszák Petra összeállítású csapat kiemeltként jutott a legjobb 8 közé, majd szoros asszókban végül szintén legjobb vidéki csapatként a 8. helyet szerezték meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Távhődíj: 52 milliárdos kompenzáció

Default thumbnail
Következő sztori

Körözött férfit és 11 határsértőt fogtak a rendőrök

Legutóbbi hasonló cikkek