Sport

Vívás: eredményes hétvége az SZTE vívóinál

Vívás: eredményes hétvége az SZTE vívóinál

2013. január 8., kedd
Vívás: eredményes hétvége az SZTE vívóinál

Múlt hétvégén Budapesten rendezték meg a kadet korosztályú tőrözők országos bajnokságát, ahol az SZTE Vívó Klub 9 versenyzővel képviseltette magát.

Szombaton zajlottak az egyéni versenyek, ahol a fiúknál

Sike József

és

Hollós Tamás

is 4 asszót nyert a csoportkörben, de a táblán mindketten erős ellenfeleket kaptak, így a legjobb 16 közé jutás egyiküknek sem sikerült.

Eredmények:

17. Sike József 18. Hollós Tamás 25. Mérő Mihály 40. Horváth-Zsikó János A lányok versenyében a még újonc korosztályú (2 évvel fiatalabb)

Sike Nóra

a csoportjában hatból öt asszót megnyerve 7. kiemeltként kezdte meg a táblavívást. Először egy MTK-s, majd egy törekvéses vívót győzött le magabiztos vívással a legjobb nyolc közé jutásért. A négy 4-ért a későbbi második helyezett és két évvel idősebb Korenj Ajnától kapott ki. Nóra kiváló eredményt ért el az idősebbek közt, amely nagy lökést ad neki a saját korosztályos versenyei való eredményességéhez.

Helyezések:

7. Sike Nóra 34. Mészáros Angéla. Vasárnap a csapatversenyeken a Sike József,

Hollós Tamás, Mérő Mihály, Szaszák Gergely

összeállítású csapat a legjobb 4 közé jutásért a Zalaegerszeg csapatát verte magabiztos fölénnyel, de a 4 között erős csapatokkal találták szemben magukat, így végül legjobb vidéki csapatként a 4. helyen végeztek. A lányok versenyében a Sike Nóra,

Mészáros Angéla, Birven Jasmin, Szaszák Petra

összeállítású csapat kiemeltként jutott a legjobb 8 közé, majd szoros asszókban végül szintén legjobb vidéki csapatként a 8. helyet szerezték meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.