Közélet

Vasárnap zár Dömötör Mihály játékos tárlata az Emlékpontban

Vasárnap zár Dömötör Mihály játékos tárlata az Emlékpontban

2013. január 12., szombat
Vasárnap zár Dömötör Mihály játékos tárlata az Emlékpontban

Dömötör Mihály fotóművész sajátos játékra invitálta a Fényképrejtvény - Hol is van ez? tárlata nézőit: a kiállított fotókon szereplő épületrészletek magukban hordozzák a kérdést, hogy hol is készülhetett a felvétel, illetve mi látszik a képen?

Vasárnapig még megtekinthetik az érdeklődők Hódmezővásárhely műemlék épületeit, szobrait, kútjait és legújabb építészeti attrakcióit sajátos nézőpontból bemutató kiállítást és a látogatók maguk is "fénykép-rejtvényfejtőknek" állhatnak. A vetélkedő díjátadójára január 14-én, hétfőn délután 4 órakor kerül sor az Emlékpont Galéria kiállítótermében; a könyvjutalmakat

Kószó Péter

alpolgármester nyújtja át szerencsés megfejtőknek. „A legtöbb, amit remélhetek, hogy egy apró részlet megragadásával sikerül megláttatnom az egészet.” Hódmezővásárhely leghíresebb szülöttének, a világhírű építészeti fotográfus, Lucien Hervé idézetét választotta legújabb kiállításának mottójául Dömötör Mihály fotóművész, aki ismert vásárhelyi épületek kevéssé ismert részleteire hívja fel a látogatók figyelmét az Emlékpontban vasárnapig látható tárlatán. A kiállítás ötletét a Vásárhely műemlék épületei című kötet fényképanyaga adta. - A teleobjektív közel hozza Vásárhely épületeinek rejtett szépségeit, ezért úgy gondoltam, hogy ezt egy kép-rejtvény formában érdemes lenne a nagyközönséggel is megismertetni – mondta

Dömötör Mihály

fotóművész. A várost jól ismerők számára a felismerés örömét adja a tárlat, míg az azt kevésbé ismerőknek a megismerés élményét nyújthatja. A kiállításhoz játék is kapcsolódik, a feladatlapokat a tárlat megtekintői néhány perc alatt ki is tölthetik. A helyes megfejtők között értékes könyveket sorsolnak ki szervezők, melyeket Kószó Péter alpolgármester és Dömötör Mihály fotóművész ad át a szerencsés "fénykép-rejtvényfejtőknek" hétfőn délután négy órakor az Emlékpontban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.