Sport

Tenisz: Fucsovics lehet a húzóember Moldovában

Tenisz: Fucsovics lehet a húzóember Moldovában

2013. január 30., szerda
Tenisz: Fucsovics lehet a húzóember Moldovában

Péntektől vasárnapig Moldovában szerepel a magyar tenisz Davis Kupa-csapat, a fiatal négyesben várhatóan Fucsovics Mártonra hárul majd a legnagyobb feladat.

Hornok Miklós

szövetségi kapitány együttese az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulójában Chisinauban lép pályára, és mivel

Kellner Ádám

visszavonult, a legjobb magyar,

Balázs Attila

pedig nem vállalta a DK-fellépést, a 21 éves

Fucsovics

mellett a DK-újonc

Filipenko Viktor, Gödry Levente

és

Madarász Gergely

képviseli a magyar színeket. "Egyesben Marcira és Viktorra számítok, párosban pedig az első nap meccseinek ismeretében döntök, várhatóan Marci és Levente áll majd össze, akik ismerik egymást, és tagjai voltak a 18 év alattiaknál Európa-bajnok csapatnak" - nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről a kapitány, hozzátéve: a csarnok műanyag borítása lassú, magasra pattan a labda, így nehéz befejezni a labdameneteket. Hornok Miklós kifejtette, 50-50 százalékra taksálja az esélyeket, és bízik benne, hogy a világranglistán 442. Fucsovicsot nem gátolja majd közelmúltbeli kisebb alkarsérülése. A hétfőn Moldovába érkezett válogatottban Filipenko Viktor 807., Gödry Levente 1079., Madarász Gergő pedig 1401. a világranglistán, míg a túloldalon

Radu Albot

a 220.,

Maxim Dubarenco

az 552.,

Andrei Ciumac

az 588.,

Andrei Gorban

pedig az 1272. helyen áll. A tíz éve a II. csoportban szereplő magyarok 2009 júliusában 3-2-re legyőzték Gödöllőn Moldovát, amely akkor vereségével kiesett a III. csoportba. A DK második fordulójában a válogatott itthon játszik majd a luxemburgiak vagy a bosnyákok ellen - vagy a harmadik fordulóért vagy a kiesés elkerüléséért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.