Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: Kónya egyéniben, Lajtos váltóban indul az Eb-n

Rövidpályás gyorskorcsolya: Kónya egyéniben, Lajtos váltóban indul az Eb-n

2013. január 18., péntek
Rövidpályás gyorskorcsolya: Kónya egyéniben, Lajtos váltóban indul az Eb-n

A férfiaknál Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia áll rajthoz magyar részről az egyéni versenyben a Malmőben pénteken kezdődő rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A sportolók már két alkalommal tesztelhették a jégpályát, s csütörtök este a csapatvezetők hivatalos értekezlete is lezajlott a csarnok melletti hotelben. "A jövő évi szocsi olimpia miatt az oroszok hatalmas pénzeket öltek ebbe a sportágba is, de az edzéseken látottak alapján szintén erősek lesznek a franciák, a németek és az angolok" - nyilatkozta az MTI-nek

Telegdi Attila

szövetségi kapitány. "Egyéniben

Knoch Viktortól

és

Heidum Bernadettől

döntőbe kerülést várunk, Viktornál ez bármelyik távon sikerülhet, Berni a hosszabb távokon jó. A váltók esetében alapkövetelmény, hogy a selejtezőkből továbbjussanak." Az egyéniben induló versenyzőknek mindhárom távon (500, 1000, 1500 méter) kötelező elindulniuk, a nemenkénti szuperdöntőben pedig - amelyet vasárnap rendeznek meg - a távonkénti finálékban pontot szerzett korcsolyázók közül a legjobb nyolc állhat rajthoz, de holtverseny esetén ennél többen is elindulhatnak. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület két versenyzővel vesz részt a kontinensviadalon:

Kónya Zsófia

egyéniben,

Lajtos Szandra

váltóban áll rajthoz Malmőben. A program pénteken délután az 1500 méteres versennyel és a váltók selejtezőivel kezdődik, a magyarok az utóbbiakban is érdekeltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.