Közélet

Riasztás van érvényben az ónos eső miatt

Riasztás van érvényben az ónos eső miatt

2013. január 20., vasárnap
Riasztás van érvényben az ónos eső miatt

Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.

Az elsőfokú riasztás érvényben van Győr-Moson-Sopron, Komárom, Esztergom, Veszprém, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye és a főváros területén, továbbá Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentős részén, valamint Zala és Hajdú-Bihar megye több északi térségében. Ezeken a területeken egy-három órán belül számítani lehet ónos esőre. A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos figyelmeztető előrejelzésében azt írta: több helyen várható kisebb csapadék. Északkeleten délig, késő délutánig, - a legtovább Borsod megye északi részén - havazásra lehet számítani, amelyből maximum 3 centiméteres friss hó hullhat. A havazást viszont délnyugat felől ónos eső, majd estétől, késő estétől egyre inkább eső váltja fel. Délen eső valószínű, máshol a déli órákig átmenetileg szintén kialakulhat gyenge ónos eső vagy fagyott eső, de később a hőmérséklet további emelkedésével már csak kisebb eső fordulhat elő. Északnyugaton, kisebb területen azonban az esti órákban sem zárható ki ónos eső kialakulása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.