Közélet

Pénteken doni megemlékezés a Megyeházánál

Pénteken doni megemlékezés a Megyeházánál

2013. január 9., szerda
Pénteken doni megemlékezés a Megyeházánál

Pénteken 14 órakor tartja megemlékezését a Rákóczi téri emlékműnél a Csongrád Megyei Önkormányzat a doni katasztrófa 70. évfordulója alkalmából.

A világtörténelem hazánk számára egyik legszomorúbb eseménye zajlott le 70 évvel ezelőtt. A doni áttörés a második világháború egyik legtöbb magyar áldozatot követelő csatája volt, amelynek emlékére 2009 októberében avatták fel a szegedi Megyeháza előtt, a Rákóczi téren a szabad emlékezés szobrát,

Kligl Sándor

szobrászművész Háború című alkotását. Azóta immár hagyomány, hogy a megemlékezők minden év januárjában fejet hajtanak itt a doni hősök emléke előtt. Csongrád Megye Önkormányzata az idei évben január 11-én, pénteken 14 órától tartja megemlékező rendezvényét a Megyeháza előtti téren, ahol

Orbán Imre

történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés képviselője mond beszédet, és

Kovács Dániel

, a Dugonics András Piarista Gimnázium diákja segítségével egy alkalomhoz illő verssel adóznak a doni hősök emlékének. Az eseményt a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is koszorúzás zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.