Közélet

Öt ország léphet fel közösen a Négy Mancs ellen

Öt ország léphet fel közösen a Négy Mancs ellen

2013. január 11., péntek
Öt ország léphet fel közösen a Négy Mancs ellen

Franciaország, Bulgária, Spanyolország és Belgium is csatlakozik az idén Magyarországhoz, hogy közösen lépjenek fel a Négy Mancs állatvédő szervezet súlyos károkat okozó kampányai ellen - írja a pénteki Magyar Hírlap.

A szervezet akciói kárt okoznak a fogyasztóknak, ezért véget kell vetni az oktalan állatvédelemnek - mondta a napilapnak

Csorbai Attila

, a Baromfi Terméktanács elnöke. Hozzátette: az Európai Hízott Máj Szövetség (Euro Foie Gras) már vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehet együttesen fellépni a Négy Mancs ellen. "Remélem, még az idén megtörténnek az első határozott lépések az érintett országok részéről" - mondta Csorbai Attila. A napilap pénteki számában megjelent cikkben az elnök arról is beszámol, hogy továbbra is jelentős gondot okoz az ágazatban a feketegazdaság: éves szinten negyven-ötven millió csirkét vágnak feketén Magyarországon. Megerősítette, hogy a dráguló takarmány miatt a baromfikészítményeknél átlagosan 10 százalékos áremelésre lesz szükség, akár már márciusban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.