Bulvár

Öt évre ítélték a sikkasztó szentesi főkönyvelőt

Öt évre ítélték a sikkasztó szentesi főkönyvelőt

2013. január 22., kedd
Öt évre ítélték a sikkasztó szentesi főkönyvelőt

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden a nagymágocsi Pankota Pig Kft. egykori főkönyvelőjét, aki öt év alatt több mint ötvenmillió forintot sikkasztott el a cégtől.

A jelenleg 36 éves szentesi

Török István

2002-től könyvelőként, 2009-től főkönyvelőként dolgozott a cégnél, s 2004 júliusától a vállalkozás egyik ügyvezetői tisztségét is betöltötte. A vádlott ügyvezetőségének ideje alatt a Pankota Pig Kft. pénztárából és folyószámláiról különböző összegeket tulajdonított el. Részben fiktív számlák ellenértékét vette föl, más esetekben a sertéstenyésztéssel foglalkozó cég bankszámlájáról tulajdonított el pénzt vagy a vállalkozás valamely üzleti partnerétől átvett összegekkel bánt sajátjaként. Előfordult olyan is, hogy a férfi a saját személyes használatára vásárolt tárgyakról és eszközökről kért bizonylatokat számolta el a vállalkozásnál. A vádlott összességében több mint ötvenmillió forintot sikkasztott el. A férfi igyekezett leplezni a bűncselekményeket: könyvelőként valótlan beszámolókat készített, bankszámlakivonatokat hamisított. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében és kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen öt év börtönbüntetéssel és egymillió forint pénzbüntetéssel sújtotta, valamint mintegy 53 millió forintra vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.