Közélet

Ombudsmani jelentés az illegális hulladékégetésről

Ombudsmani jelentés az illegális hulladékégetésről

2013. január 5., szombat
Ombudsmani jelentés az illegális hulladékégetésről

Az Alapvető Jogok Biztosa, Szabó Máté tavaly év végén új jelentést tett közzé az illegális hulladékégetéssel, avarégetéssel kapcsolatban.

A jelentés nagyban támaszkodott az 1988-ban alakult Levegő Munkacsoport (131 magyar környezetvédő civil szervezet a tagja) véleményére, melyet a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata nevében juttattak el 17 civil szervezet tapasztalatait összesítve a hivatalnak. Az ombudsman a Levegő Munkacsoport más szakmai anyagaira is támaszkodott, számos cikküket és kiadványukat idézve a jelentésben, többek között a SZEGEDma.hu-n tavaly február 28-án megjelent

írásunkat is

. A jelentés végén találhatók azok a jogszabályi változások, melyeket a hivatal kezdeményez az illegális hulladékégetéssel, avarégetéssel kapcsolatban és ezek visszaszorítása érdekében. Érdemes végigböngészni a 28 oldalas anyagot, sok hasznos információt rejt. A szakemberek szerint, ha a parlament nem akarja a jelentésben feltárt alkotmányos visszásságokat fenntartani, ezeket az intézkedéseket, jogszabályi változásokat rövid időn belül életbe lépteti.

A jelentés itt érhető el!

Ne feledjük, a 2013-as esztendő a Levegő Éve!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.