Sport

Labdarúgás: Sousa távozott a Videotontól, Conceicao váltja

Labdarúgás: Sousa távozott a Videotontól, Conceicao váltja

2013. január 7., hétfő
Labdarúgás: Sousa távozott a Videotontól, Conceicao váltja

Paulo Sousa vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontott a Videoton labdarúgócsapatával.

A székesfehérvári klub hétfőn honlapján közölte a hírt, hozzátéve, a portugál tréner családi okok miatt döntött úgy, hogy elhagyja a csapatot. Az egyesület sajnálatát fejezte ki Sousa távozása miatt, s amint azt a közleményében hangsúlyozza, a "szerződésbontás a szerződés szabályainak megfelelően, az európai standardok szerint zajlott, a két fél között nincs jogi vagy egyéb jellegű vita". Sajtóhírek szerint a játékosként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 51-szeres portugál válogatott szakember a New York Red Bulls csapatához szerződik hamarosan. Sousa 2011 májusában került a Videotonhoz, mellyel a legutóbbi szezonban bajnoki ezüstérmet szerzett, majd az új idényben csapatával az Európa Liga főtáblájára jutott. Ott csoportjában két győzelemmel, hat ponttal a harmadik helyen végzett. A Videoton napokon belül bejelenti, hogy ki veszi át a vezetőedzői feladatokat. Az nso.hu portugál forrásokra hivatkozva hétfőn arról adott hírt, hogy a fehérvári csapatot nagy valószínűséggel Sousa korábbi válogatott csapattársa, a Lazióval Kupagyőztesek Európa Kupáját is nyert Sergio Conceicao veszi át. Az eddig a portugál élvonal nyolcadik helyen álló Olhanensét irányító, 38 éves edző hétfőn lemondott posztjáról.

Korábban írtuk:

Két-három napon belül eldől, marad-e Székesfehérvárott Paulo Sousa, vagy a Videoton helyett a New York Red Bullsnál folytatja futballedzői pályafutását a portugál szakember. "Sousa sorsa kérdőjel még: jelenleg ugyanannyi esély van a távozásra, mint a maradásra" - mondta hétfőn

Kovács Ferenc

, a Videoton tiszteletbeli elnöke,

a szegedi labdarúgás díszpolgára

, korábbi szövetségi kapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Hozzátette, hogy a fehérvári klub még nem egyezett meg vele, ám a Videotonhoz köti a kettő plusz egy éves szerződése, amelyből másfél év telt le. "Kérdés még, hogyan dönt a vezetés és milyen kényszerhelyzetek elé leszünk állítva: az újságból ismert amerikai klub hajlandó az edző kivásárlási összegét mellényzsebből kifizetni. A nyitott kérdés két-három napon belül eldől, mert a csapat spanyol edzőtáborozásra megy, addig kiderül,

Sousa

megy vagy marad" - jelentette ki a műsorban a Videotont az 1984-1985-ös szezonban UEFA-kupa-döntőig vezető Kovács Ferenc. A Videoton korábbi jeles trénere kitért a magyar csapatával az Európa Liga csoportküzdelmeiben két győzelemmel a harmadik helyen végzett portugál edző szerződtetésének szempontjaira is: "Paulo Sousa kiválasztásakor nagyon szűkén álltunk a feladathoz megfelelő magyar edzőkkel. Sousa nagyszerűen megvalósította a klub azon célját, hogy kikerült a nemzetközi porondra, s az utóbbi húsz év legjobb eredményét érte el. Azért esett rá a választásunk akkor, mert a portugál futballstílus közelebb állt a magyar tradíciókhoz, mint mondjuk a német" - mondta az egykori szegedi tréner.

Sérgio Conceicaót már holnap bemutatják Fehérváron?

A

Nemzeti Sport portugál forrásaitól úgy értesült

, nagy valószínűséggel Sérgio Conceicao lesz a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője - írja a sportnapilap honlapja. Portugáliából származó információink szerint a honfitársát, Paulo Sousát váltó szakembert már holnap bemutathatják a fehérvári klubnál. Sérgio Conceicao pályafutása során számos portugál és olasz (Lazio, Parma, Inter) csapat mezét viselte, legnagyobb sikereit a Lazióval érte el (a rómaiakkal KEK-et, olasz bajnokságot, Olasz Kupát, olasz Szuperkupát és európai Szuperkupát is nyert), a Portóval háromszor lett portugál bajnok, egyszer-egyszer pedig Portugál Kupa és portugál Szuperkupa-győztes - idézi fel a korábbi 56-szoros portugál válogatott, Eb-bronzérmes szélső dicsőséglistáját az nso.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.