Kultúra

Munkácsy-bázissá alakul a Móra Ferenc Múzeum

Munkácsy-bázissá alakul a Móra Ferenc Múzeum

2013. január 21., hétfő
Munkácsy-bázissá alakul a Móra Ferenc Múzeum

Munkácsy-bázissá alakul a szegedi Kultúrpalota: a nagysikerű időszaki kiállítás után tíz Munkácsy-remekmű a Móra-múzeumban marad, így például az Ásító inas továbbra is látható lesz.

A Magyar Kultúra Napján újranyíló közgyűjtemény izgalmas kardiológiai kiállítással is várja az érdeklődőket - a Szívdobbanás című tárlatot január 22-én, kedden 17 óra 30 perckor nyitják meg. A tavalyi szegedi Munkácsy-kiállítás óriási sikert aratott: a tárlat rekordlátogatottsága azt mutatta, hogy a Csongrád megyeiek kíváncsiak a festőzseni munkásságára, mesterműveire. Az óriási érdeklődést látva a Móra Ferenc Múzeum és a Munkácsy Alapítvány tárgyalásokba kezdett egy vidéki Munkácsy-bázis kialakításáról. Az egyeztetéseket siker koronázta: a Pákh Imre-kollekció tíz darabja a Móra-múzeumban marad és folyamatosan látogathatóvá válik, így az érdeklődők továbbra is találkozhatnak az Ásító inassal vagy a tavaly több, mint 150 millió forintért

Pákh Imre

tulajdonába jutott Pásztorlány az erdőben című alkotással is. A múzeum és a Munkácsy Alapítvány további egyeztetéseket folytat a Kultúrpalotában elhelyezett Munkácsy-minikollekció folyamatos megújításáról: a tervek szerint a frissen megvásárolt festményeket a jövőben Pákh Imre és stábja a Móra-múzeumban mutathatja be. A Magyar Kultúra Napján, január 22-én azonban nem csak Munkácsy várja az érdeklődőket a Móra-múzeumban. A téli szünet után ismét kitárja kapuit a közgyűjtemény és egy új időszaki kiállítást is kínál: a Szívdobbanás című tárlat a kardiológia múltját és jelenét mutatja be izgalmas installációk, makettek és illusztrációk segítségével. A látogatók a kiállítótérbe belépve egy vénában tehetnek sétát: falakról lelógó hálók és színükben folyamatosan változó lámpabúrák jelzik a vérkeringést, valamint a különböző vénás és artériás funkciókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.