Egyetem

Magas szintű természettudományos labort adtak át Vásárhelyen

Magas szintű természettudományos labort adtak át Vásárhelyen

2013. január 11., péntek
Magas szintű természettudományos labort adtak át Vásárhelyen

Uniós támogatással korszerű természettudományos laboratóriumot alakítanak ki a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban és Általános Iskolában – jelentette be Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken a helyszínen.

A következő tanév elejétől működő természettudományos műhely, nemcsak Hódmezővásárhely, hanem az egész térség oktatása szempontjából is kiemelkedő jelentőségű – mondta a politikus a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón. A középiskola diákjai mellett hét település tizenkét oktatási intézményéből érkeznek tanulók a 325 millió forintos beruházással elkészülő laborba, amely fontos szerepet tölt majd be a tehetséggondozásban is – közölte a polgármester. A laboratórium névadója

Gyulai József

akadémikus, Széchenyi-díjas fizikus, Hódmezővásárhely díszpolgára lesz – tudatta

Almási István

.

Árva László

igazgató elmondta, a két részre osztható, összesen 36 munkaállomással rendelkező laboratóriumot és azt kiszolgáló infrastruktúrát az intézmény második emeletén alakítják ki. A laborban a természettudományos oktatást kiemelten kezelő gimnázium diákjai mellett Hódmezővásárhely és a környező települések felső tagozatos tanulóinak is tartanak majd évi 30-30 órányi foglalkozást. E kezdeményezés nem titkolt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok iránt – tette hozzá a szakember. A teljes egészében uniós támogatással megvalósuló projekt része a pedagógusok továbbképzése és a tananyagfejlesztés is – közölte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.