Sport

Lékó remizett a világranglista-vezetővel

Lékó remizett a világranglista-vezetővel

2013. január 19., szombat
Lékó remizett a világranglista-vezetővel

Döntetlent ért el Lékó Péter a világranglista-vezető norvég Magnus Carlsen ellen a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertorna szombati, hetedik fordulójában.

A verseny honlapja szerint a magyar nagymester ezúttal a világos bábukat vezette, és a 83. lépés után állapodott meg a remiben riválisával.

Lékó

, aki eddig egy-egy győzelem és vereség mellett ötször szerzett fél pontot, a vasárnapi nyolcadik fordulóban az indiai

Pentala Harikrishna

ellen ül majd asztalhoz, és a sötét bábukat vezeti. A 13 fordulós torna jövő vasárnapig tart. Az állás: Carlsen (norvég), Anand (indiai) 5-5 pont, Karjakin (orosz), Nakamura (amerikai) 4,5-4,5, Aronjan (örmény), Harikrishna (indiai) 4-4, LÉKÓ 3,5, Caruana (olasz), Vang (kínai), van Wely (holland) 3-3, Giri (holland), Hou (kínai), L'Ami (holland) 2,5-2,5, Sokolov (holland) 2 A B csoportban érdekelt Rapport Richárd szombaton döntetlent játszott, így hét forduló után négy győzelemmel és három remivel félpontos előnnyel az élen áll a 14 fős mezőnyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.