Sport

Labdarúgás: teremkupán vágott vissza az Orosháza a Szeged 2011-nek

Labdarúgás: teremkupán vágott vissza az Orosháza a Szeged 2011-nek

2013. január 27., vasárnap
Labdarúgás: teremkupán vágott vissza az Orosháza a Szeged 2011-nek

Szombaton Orosházán kilencedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Gyopáros Teremlabdarúgó Tornát, amelyen az NB II-es szegedi alakulat a döntőig menetelt.

Immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a dél-alföldi régió NB II-es, NB III-as és megyei I. osztályú csapatainak részvételével a hagyományos orosházi Gyopáros Kupa, melyről a rendező

Orosháza FC honlapja számol be

. A teremtornán 2x15 perc hosszúságú meccseket vívott a meghívott hat csapat, melyeket két csoportba osztottak a szervezők. Az A csoportba került a másodosztály keleti élcsoportjában telelő házigazda Orosháza FC, a tavalyi Békés megyei I. osztály bajnoka, a Kondorosi TE, valamint a Békéscsabai 1912 Előre SE NB II-es gárdája, a B csoportba pedig a Békés megyei I. osztályú, orosházi illetőségű Rákóczi Vasas SE, az NB II-es Szeged 2011 és az NB III-as Gyulai Termál FC csapata. A találkozókat

György Sándor, Fehér József

és

Gyuga Zsolt

vezették le. A Szeged 2011 nagy csatában verte csoportjában megyeegyes ellenfelét 3-2-re, majd

Gémes Bence

nagy erejű találatával a gyulaiakat is, ezzel két győzelemmel a csoport élén végezve.

Gálhidi György

csapata az elődöntőben az NB II-es rivális Békéscsabát ütötte ki 6-0-lal, majd a fináléban a másik ágról érkező házigazda Orosháza FC-vel mérkőzhetett a tornagyőzelemért.

Major László

tanítványai azonban most visszavágtak a minapi algyői felkészülési meccsen elszenvedett vereségért, s 2-0-ra legyőzték a Tisza-partiakat, otthon tartva ezzel a Gyopáros Kupát. A szegedi egység az ezüstérem mellé különdíjat is elhozhatott, hiszen

Zeljko Belecan

kapust választották a torna legjobb hálóőrének.

IX. Gyopáros Teremlabdarúgó Torna, eredmények:

Csoportmérkőzések:

A csoport:

Orosháza FC - Kondorosi TE 1-1

(Gól: Kerepeczki, ill. Miklya) Az egyenlő erők küzdelmében a hazai csapat szerzett vezetést, amit a kondorosi gólfelelős a hajrában döntetlenre hozott.

Békéscsabai 1912 Előre SE - Orosháza FC 0-6

(Gól: Lupsa 2, Bernát 2, Varga, Ács) Magabiztosan győzött az Orosháza FC a fiatalokat felvonultató lila-fehér csapat ellen.

Kondorosi TE - Békéscsabai 1912 Előre SE 2-3

(Gól: Harangozó, Nyéki, ill. Cakaj 2, Sztrunga) A hajrában mindent megtett az egyenlítésért a Kondoros, de a csabai fiataloknak sikerült megtartani az előnyt, amivel megnyerték a mérkőzést.

B csoport:

Rákóczi Vasas SE - Szeged 2011 2-3

(Gól: Gulyás, Pardi, ill. Borbély, Geiger, Ulviczki) A parázs hangulatú összecsapáson a szerencse és Belacan kapus közös segítségével nyerték meg a mérkőzést a szegediek.

Gyulai Termál FC - Rákóczi Vasas SE 3-7

(Gól: Susánszki 2, Vígh, ill. Pardi 4, Pásztor 2, Ludányi) Gólzáporos mérkőzésen a végét elszórakozva is könnyedén nyert a megyeegyes Rákóczi.

Szeged 2011 - Gyulai Termál FC 1-0

(Gól: Gémes) Gémes Bence második félidő elején szerzett bombagólja eldöntötte a három pont sorsát.

Az A csoport végeredménye:

1. Orosháza FC 4 pont 2. Békéscsabai 1912 Előre SE 3 pont 3. Kondorosi TE 1 pont

A B csoport végeredménye:

1. Szeged 2011 6 pont 2. Rákóczi Vasas SE 3 pont 3. Gyulai Termál FC 0 pont

Elődöntők:

Orosháza FC - Rákóczi Vasas SE 3-2

(Gól: Ács 2, Varga, ill. Gulyás, Pardi) A városi derbin sok gólszerzési lehetőség adódott mindkét csapat előtt. Nagy csatában az OFC nyerte meg a mérkőzést, és jutott a döntőbe.

Békéscsabai 1912 Előre SE - Szeged 2011 0-6

(Gól: Geiger 2, Fröhlich, Laczkó, Gémes, Ulviczki) Az NB II-esek csatáján szép játékkal magabiztosan jutott a döntőbe a szegedi gárda.

Helyosztók: 5-6. helyért:

Gyulai Termál FC - Kondorosi TE 0-3

(Gól: Kajtár, Nyéki, Sárkány) Három gólt szerezve a rutinosabb kondorosi csapat lett a mérkőzés győztese, így ők az 5., a a gyulaiak a 6. helyen végeztek.

3-4. helyért:

Békéscsabai 1912 Előre SE - Rákóczi Vasas SE 4-3

(Gól: Nagy R. 2, Cakaj, Sztrunga 30' ill. Pardi 3) Nagy csatában az utolsó percben lőtt gólnak köszönhetően múlta felül a csabai csapat a Rákóczit, így a viharsarkiak a 3., a hazai megyekettes gárda a 4. helyeb zárta a tornát.

Döntő:

Orosháza FC - Szeged 2011 2-0

(Gól: Bernát, Ács) Izgalmas mérkőzésen a szegedi származású orosházi Bernát hamar vezetéshez juttatta hazai csapatot, a hajrára pedig a teljesen kitámadó szegedieknek még Ács is betalált a végén, ezzel otthon tartva a Gyopáros Kupát.

Végeredmény:

1. Orosháza FC 2. Szeged 2011 3. Békéscsabai 1912 Előre SE 4. Rákóczi Vasas SE 5. Kondorosi TE 6. Gyulai Termál FC

Különdíjasok:

Legjobb kapus:

Zeljko Belecan (Szeged 2011)

Gólkirály:

Pardi László (Rákóczi Vasas SE) 9 góllal

Legjobb mezőnyjátékos:

Ács Levente (Orosháza FC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.