Sport

Siketekből és hallókból álló vegyes futballcsapat indul tavasszal Csongrád megyében + FOTÓK

Siketekből és hallókból álló vegyes futballcsapat indul tavasszal Csongrád megyében + FOTÓK

2013. január 20., vasárnap
Siketekből és hallókból álló vegyes futballcsapat indul tavasszal Csongrád megyében + FOTÓK

Hét együttes részvételével siketeknek rendeztek labdarúgótornát szombaton. Az MLSZ megyei igazgatósága kiemelten segíti a fogyatékkal élőket, egyedülálló kezdeményezéssel rukkol elő tavasszal.

Egész álló nap pattogott a labda a szegedi Arany János Általános Iskola csarnokában, ahol hallássérülteknek szerveztek teremfocitornát szombaton. A viadalon körmérkőzéses rendszerben hét csapat (két-két szegedi és kecskeméti, illetve egy-egy pécsi, szolnoki és zalaegerszegi) mérte össze tudását. A kupát végül a Pécs gárdája nyerte meg a Zalaegerszeg és a Jász Lehel előtt, negyedik lett a Szegedi Vasutas, ötödik a Kecskemét TE, hatodik a SZVSE, hetedik pedig a Kecskemét SC. Az eseményen részt vett

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója is, demonstrálva ezzel, hogy a megyei igazgatóság számára is fontos feladat a fogyatékkal élők bevonása a sportágba. "Mind a nemzetközi, mind a magyar futballban folyamatos törekvés immár a fogyatékkal élők bevonása, komoly erőfeszítések történnek ennek érdekében. Az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága is igyekszik lépéseket tenni ennek érdekében, éppen ezért egyedülálló kezdeményezést indítunk útjára a 2012/13-as bajnokság tavaszi szezonjától. Hallókból és hallássérültekből álló vegyes csapatot szervezünk a legügyesebb siket fiatalok bevonásával. A Szentmihály gárdája partner ehhez a törekvéshez, ezért a vegyes csapat a megye III-as ifjúsági bajnokságban az ő színeikben próbál majd szerencsét" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak a sportvezető. Nógrádi Tibor rámutatott, ezzel a közös együttessel Csongrád megye úttörő szerepet vállal fel Magyarországon, hiszen nagypályán hasonló kísérletre még nem volt példa, viszont a fővárosi pontvadászatban (jelenleg a BLSZ IV. osztályban) hosszú idő óta szerepel már egy teljesen siketekből álló alakulat, a Siketek SK. Amennyiben sikeres lesz a próbálkozás, a Csongrád megyei igazgató nyitott a rendszer bővítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.