Sport

Labdarúgás: készül a megyei csapatok tavaszi versenynaptára

Labdarúgás: készül a megyei csapatok tavaszi versenynaptára

2013. január 29., kedd
Labdarúgás: készül a megyei csapatok tavaszi versenynaptára

Hétfőn kora este Dorozsmán tartotta évadnyitó értekezletét az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága, az ülés napirendjén a megyei bajnokságokban szereplő labdarúgócsapatok 2013. tavaszi versenynaptárának kialakítása szerepelt.

Nógrádi Tibor

megyei igazgató tájékoztatta a megjelent csapatok képviselőit a tervezett tavaszi programról, amelyet a jelenlévők elfogadtak, míg

Kószó Szilvia

, az igazgatóság munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy a téli átigazolási időszak február 21-én éjfélig tart, az utolsó napon meghosszabbított ügyfélfogadással várják majd a csapatok képviselőit. Kiemelte, hogy csak hiánytalan átigazolási okmányokat tudnak befogadni. A megyei I. és II. osztályú felnőtt és ifjúsági bajnokságok idei első játéknapja március 2-3. A továbbiakban minden hétvégén lesz bajnoki forduló, így az utolsó játéknapra június első hétvégéjén kerül sor. Hét közben egyetlen fordulóra kerül sor, május 1-én játsszák le az utolsó játéknapra kiírt (15. forduló) találkozókat. A megyei III. osztály három csoportjában március 16-17-én kezdődik, és minden hétvégén fordulót rendezve június 8-án fejeződik be a tavaszi idény. A bajnokságok 2013/2014-es átszervezése miatti rájátszásokra jogosult, illetve kényszerült csapatok a bajnokságuk befejezését követően játsszák le osztályozó mérkőzéseiket. Az utánpótlás bajnokságok közül a 16 évesek március 16-17-én kezdik a tavaszi idényt, és 13 forduló lejátszását követően június 9-én zárnak. A 14 évesek április 6-án kezdik az ötfordulós tavaszukat, és május 5-én fejezik be a küzdelmeket, míg a 12 éveseknek április 13-tól május 26-ig tart a tavaszi idény. Érdekesség, hogy az időközben felmerült igényeknek megfelelően tavasszal (március 9. – május 26. között) a megyei III. osztályú csapatok ifjúsági gárdái számára is rendeznek bajnokságot. A szövetség vezetése nem felejtkezett el a női fociról sem, nyolc csapattal (Makó, Hódmezővásárhely, Mihály FC, SZAK I., SZAK II., Csengele, Szegedi VSE, Zsombó) két négycsapatos csoportot kialakítva, tornarendszerben rendezik meg a keresztpályás megyei bajnokságot. A lányok a március 23-24-i, az április 13-14-i, a május 4-5-i és a május 25-26.-i hétvégék egyik napján lépnek pályára, a helyosztókra június 8-9-én kerül sor. A felnőtt csapatok számára kiírt SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában május 15-én kerül sor a legjobb 16 közé jutásért vívott fordulóra. A továbbjutott csapatok számára május 29-én tartják meg a nyolcad-, míg június 5-én a negyeddöntőket. A megyei elődöntő időpontja június 7., míg a megyei döntőt június 9-én rendezik. A klubok vezetőinek a hazai pályán rendezendő felnőtt bajnoki találkozók időpontjait február 3-ig, míg az utánpótlás mérkőzések időpontjait február 7-ig kell bejelenteniük a megyei igazgatósághoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.